قطعا همهی ما زمانی که اسم رنگ خوراکی یا رنگ غذایی را میشنویم، اولین چیزی که در ذهنمان نقش میبندد این است که یک پودر رنگی به غذا و مواد خوراکی ما رنگ میدهد و همچنین برای بدن هم مضر است. اما همیشه این طور نیست چرا که تمام رنگهای خوراکی مصنوعی و شیمیایی نیستند و برخی از رنگها طبیعی بوده و از مواد سالم و طبیعی تولید میشوند. حتی بسیاری از رنگهای خوراکی برای بدن و سلامتی مفید هم هستند. به عنوان مثال زرچوبه را در نظر بگیرید. فکرش را میکردید ادویهای که با نام زردچوبه میشناسید خواص دارویی و فواید درمانی داشته باشد؟ جالب است بدانید که این ادویه سالیان سال است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد و فواید قابل توجهی نیز دارد. محبوبیت و طرفداران زیاد زردچوبه باعث شده که هزاران برند تجاری آن را به بازار عرضه کنند.
رنگ کورکومین نیز یکی از رنگهای خوراکی طبیعی است که علاوه بر خاصیت رنگ دهی به غذا فواید بسیاری دارد که ما در این مقاله پس از معرفی آن به سراغ بیان خواص و کاربردهایش خواهیم رفت. اگر میخواهید با این رنگ خوراکی بیشتر آشنا شوید تا پایان مقاله با ما همراه بمانید.
کورکومین چیست؟
گیاه کورکومین یکی از اعضای خانواده زنجبیل است و با روش استخراج بوسیله حلال به دست میآید که از ریشههای آن در آشپزی استفاده میکنند. درباره جزییات این گیاه باید گفت که در شبه قاره هند و آسیای جنوب شرقی رشد میکند چرا که برای رشد به دمای بین 20 تا 30 درجه سانتی گراد (68 و 86 درجه فارنهایت) و مقدار قابل توجهی بارندگی سالانه نیاز دارد. رنگ کورکومین دارای رنگ زردروشن است به همین دلیل از آن در مواد غذایی مختلف و حتی مواد آرایشی استفاده میکنند. با توجه به داشتن رنگ زرد و جذابش و همچنین خواص و کاربردهایی که دارد، این رنگ میتواند جایگزین مناسبی برای رنگ های خوراکی مصنوعی باشد. از ویژگیهای خوب این رنگ میتوان به مقاومت و ثبات آن در برابر نور و حرارت اشاره کرد.
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم این رنگ به دلیل داشتن طیف گستردهی رنگی که دارد میتواند در موارد مختلفی همچون انواع نوشیدنیها، انواع بستنیها، دسرها، پنیرهای مختلفی مثل چدار، پنیر پیتزا، پاپکورن، سسها و …. اشاره کرد.
مزایای رنگ کورکومین
تا به اینجای مقاله به خوبی با کورکومین آشنا شدیم و سعی کردیم تا تعریف مناسبی از آن برای آشنایی شما ارائه دهیم. در این بخش از مقاله قصد داریم مزایا و فواید رنگ کورکومین را بیان کنیم:
- ضد التهاب و آنتی اکسیدان قوی است. شاید باورتان نشود اما کورکومین در حد ایپوپروفن و آسپرین ضدالتهاب است. به همین دلیل در درمان بسیاری از بیماریهای ضدالتهابی موثر است.
- سلامت مفاصل را تضمین میکند. این رنگ خوراکی به دلیل داشتن خواص بینظیرش، حتی در سلامتی مفاصل نیز موثر است.
- سلامت دستگاه گوارش را فراهم میکند. برخی از رنگهای خوراکی میتوانند به هضم بهتر غذا و سلامت دستگاه گوارش نیز کمک کنند و کورکومین یکی از این رنگهای خوراکی است.
- به سلامت قلبی عروقی کمک میکند. با توجه به اینکه این رنگ خوراکی میتواند فعالیت قلب را بهبود ببخشد و فشار خون را تنظیم کند، بنابراین میتواند در سلامت و قلب و عروق موثر واقع شود.
- خاصیت ضد سرطانی دارد. همانطور که میدانید رشد تومور با التهاب در ارتباط است و از آنجایی که کورکومین خاصیت ضدالتهابی دارد، میتواند در پیشگیری و حتی شاید در درمان سرطان موثر باشد.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. این ماده همچنین قادر است به دلیل داشتن ویژگی و خواصی که دارد به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک کند
- فعالیت مغز را بهبود میدهد و از آلزایمر پیشگیری میکند. شاید عجیب باشد اما کورمین فعالیت مغز را نیز بهبود میبخشد و از این جهت شرایط پیشگیری از آلزایمر را فراهم میکند.
- در درمان افسردگی موثر است. اکثر رنگهای خوراکی شادیآور هستند و حتی در کودکان به شکل بیشفعالی بروز میکنند، به همین جهت این رنگ خوراکی نیز میتواند بدون عوارض به بهبود افسردگی کمک کند.
- چربی خون را کاهش میدهد. این رنگ خوراکی همه کاره حتی چربی خون را نیز کاهش میدهد و شما را از این مشکل دور میکند.
- برای سلامت پوست مفید است. کورکومین به دلیل داشتن خاصیت ضدالتهابی، ضدمیکروبی و آنتی اکسیدان بودن میتوان در درمان بیماریهای پوستی خفیف تا شدید موثر واقع شود.
کاربردهای رنگ کورکومین
رنگ کورکومین به دلیل داشتن رنگ زرد جذاب و طیف رنگی گستردهای که دارد در صنایع مختلفی قابل استفاده میباشد. این رنگ در صنعت غذایی برای رنگ دادن به انواع غذاها و خوراکیها مثل بستنی، نوشیدنیها، دسرها، ترشیها و … کاربرد دارد. همچنین از آن در صنعت آرایشی برای تولید مواد آرایشی در طیف این رنگ استفاده میکنند. در نهایت باید گفت که رنگ کورکومین عوارضی ندارد و یه راحتی میتوان آن را در هر نوع ماده غذایی یا خوراکی استفاده کرد و هیچ گونه نگرانی از بابت مضرات این رنگ نداشت چرا که در دسته رنگهای خوراکی قرار داد.
نتیجه گیری
شاید تکراری باشد اما همیشه گفتهایم که سفره یا میز غذایی که رنگ نداشته باشد نمیتواند توجه مهمانان را جلب کند. تصور کنید به مهمانی رفتهاید، زمانی که یک سفره رنگارنگ میبینید اشتهایتان باز میشود یا سفرهای بی رنگ و روح؟ خب مسلما انتخاب همهی شما مورد اول است چرا که انسان زیباجو و تنوع طلب است. همانطور که میدانید رنگ زرد یکی از رنگهای عالی و اشتهاآور در مواد غذایی است که میتواند میز شما را جذابتر کند. رنگ کورکومین با داشتن طیف رنگی گسترده میتواند کمک زیادی به زیبا شدن غذاهای شما کند بدون اینکه نگران عارضهای از سمت آن باشید. رنگهای خوراکی طبیعی همیشه در اولویت بودهاند و این بار نیز بعد از معرفی رنگ آناتو به سراغ معرفی رنگ کورکومین رفتیم. در این مقاله سعی کردیم شما را با گیاه کورکومین، مزایای این رنگ و کاربردهایی که دارد آشنا کنیم. امیدواریم که توانسته باشیم در این مقاله تمام سوالات شما درباره رنگ کورکومین پاسخ دهیم. نظر شما درباره این مقاله چه بود؟ شما از کدام نوع رنگهای خوراکی استفاده میکنید؟ آیا رنگهای خوراکی طبیعی را ترجیح میدهید یا مصنوعی؟ خوشحال میشویم اگر نظرات و پیشنهادات خود را در زیر همین پست با ما به اشتراک بگذارید.