Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'mfn_load_theme_textdomain' not found or invalid function name in /home/vinayaki/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/vinayaki/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php:324) in /home/vinayaki/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
شرکت وینایاک هندوستان https://vinayak.ir/ وینایاک | رنگ خوراکی | منتول | اسانس | کافور Fri, 21 Jan 2022 16:31:25 +0000 fa-IR hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7.1 https://vinayak.ir/wp-content/uploads/2021/02/cropped-Vinayak-Logo-2-32x32.jpg شرکت وینایاک هندوستان https://vinayak.ir/ 32 32 پودر تالک چیست و چه کاربردهایی دارد؟ https://vinayak.ir/what-is-talc-powder/ https://vinayak.ir/what-is-talc-powder/#respond Fri, 21 Jan 2022 16:27:45 +0000 https://vinayak.ir/?p=3180 زیبایی و آراستگی یکی از صفاتی است که تمام انسان‌ها از آن لذت برده و به داشتن زیبایی ظاهری خود اهمیت زیادی می‌دهند. لوازم آرایشی و […]

نوشته پودر تالک چیست و چه کاربردهایی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
زیبایی و آراستگی یکی از صفاتی است که تمام انسان‌ها از آن لذت برده و به داشتن زیبایی ظاهری خود اهمیت زیادی می‌دهند. لوازم آرایشی و بهداشتی یکی از لوازم پرمصرفی است که به طور معمول برای زیبایی و آراستگی ظاهری توسط بانوان مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر نگاهی به مواد سازنده این مواد انداخته باشید احتمالا نام پودر تالک در بعضی از آن‌ها به چشمتان خورده است. در ادامه این مقاله از سایت وینایاک قصد داریم به بررسی کاربردها، مزایا و معایب این پودر پرداخته و آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم.

پودر تالک چیست؟

پودر تالک از ماده‌ای معدنی به نام تالک به دست می‌آید که از کانی‌های معدنی مانند هیدرات منیزیم و سیلیکات منیزیم تشکیل می‌شود. این ماده معدنی در سنگ‌های دگرگون، یافت شده و یکی از نرم‌ترین و پرکاربردترین کانی‌های دنیا به حساب می‌آید.

کاربردهای پودر تالک

برخی از افراد گمان می‌کنند که این پودر همان پودر بچه است که کاربردهای متفاوتی دارد. باید بگوییم که تعدادی از پودرهای بچه پودر تالک هستند اما همه آن‌ها پودر تالک نیستند. این پودر در رنگ‌های مختلف مانند سبز، خاکستری، سفید و بی‌رنگ وجود دارد. برای تهیه این پودر در ابتدا سیلیکات منیزیم را پودر کرده و بعد از الک کردن با استفاده از روش‌های مختلف به آن عطر می‌دهند. برخی از کابردهای این پودر عبارت‌اند از:

کاربرد پودر تالک

  • پودر بچه
  • رژ لب
  • لوسیون‌ها
  • کرم پودر
  • ماسک صورت
  • دئودورانت
  • سایه چشم
  • محصولات بهداشتی بانوان
  • محصولات بدن و حمام
  • صنایع دارویی
  • کشاورزی
  • سرامیک سازی
  • و بسیاری از صنایع دیگر

انواع تالک

تالک‌ها به سه دسته تقسیم بندی می‌شوند. در ادامه این دسته را معرفی کرده و تعریفی کوتاه از هر کدام را ارائه خواهیم کرد:

  • تالک رشته‌ای: این نوع از تالک‌ها حاوی مقدار زیادی کانی آزبست بوده و برای استفاده مضر هستند.
  • تالک نرم: به طور معمول در صنایع مختلف از این نوع تالک استفاده می‌شود و ورقه آن حاصل سنگ‌های کربنات منیزم دار رسوبی است.
  • تالک مخلوط: تالک مخلوط را می‌توان ترکیبی از سرپانتین، تالک نرم، ورقه‌ای، روشن، دولومیت و کلسیت نامید.

مزایای پودر تالک

پودر تالک و مشتقات آن در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ پودر بچه، پودرهای آرایشی مانند پنکیک، پودرهای ثابت کننده آرایشی، دئودورانت‌ها و برخی از مواد دیگر، همگی مواردی هستند که این پودر در آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پودر، جاذب بسیار خوبی برای رطوبت بوده و در برخی از محصولات آرایشی، پودر بچه و بدن از آن استفاده می‌شود.

از جمله مزایای این پودر می‌توان به نرم و براق کنندگی آن اشاره کرد. برخی از ویژگی‌های این پودر عبارت‌اند از: جذب رطوبت، افزایش براقیت، غلیظ و روان کنندگی و کنترل کننده چربی. پودر تالک موجود در پودر بچه، رطوبت را جذب کرده و زبری پوست را کاهش می‌دهد، پوست را خشک نگه می‌دارد از کهیر زدن نیز پیشگیری می‌کند. همچنین این پودر موجود در پودر بچه، رطوبت و بوها را به خود جلب کرده و مانع از عفونت و یا ابتلا شدن به کهیر ناشی از بستن پوشک خواهد شد. در ادامه به بررسی برخی از کاربردهای این پودر خواهیم پرداخت:

استفاد از پودر تالک در لوازم آرایشی

پودر تالک را می‌توان به عنوان یکی از مواد پرکاربرد در صنعت آرایشی معرفی کرد که بسیاری از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده لوازم آرایشی از این پودر استفاده می‌کنند. این پودر در ساخت انواع لوازم آرایشی مانند سایه چشم، انواع کرم پودر، مداد و سرمه چشم، براق کننده‌های بدن و مو، کرم پودر و برخی از لوازم آرایشی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. پودر تالک چربی و عرق روی پوست را جذب کرده و از پخش شدن مواد آرایشی بر روی پوست جلوگیری می‌کند.

استفاده از پودر تالک در نساجی

شاید جالب باشد بدنید که از پودر تالک در نساجی، برای حالت دادن و سفتی موقتی برخی از پارچه‌ها استفاده می‌شود.

استفاده از پودر تالک در صنایع مواد غذایی

پودر تالک به عنوان پرکننده مواد معدنی برای دفع میکروب، رقیق کننده مواد و حمل کننده خشک برای حشره‌کش‌ها، قارچ‌کش‌ها و کودها در کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از پودر تالک در صنایع دارویی

این پودر در داروسازی به عنوان یک روغن و روان‌کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این ماده به عنوان پرکننده در قرص و پماد استفاده می‌شود. البته توجه داشته باشد که تالک مورد استفاده در این صنعت باید خالص بوده و هیچ گونه ناخاصی در آن وجود نداشته باشد.

استفاده از پودر تاک در صنایع رنگ

از پودر تالک برای تولید پوشش‌های صنعتی، رنگ‌های تزئینی، پاستای رنگدانه، چسب و برخی دیگر از محصولات استفاده می‌شود.

استفاده از پودر تالک در صنایع سرامیک

پودر تالک به عنوان پرکننده کم هزینه در کاشی‌های سرامیکی، بهداشتی، صنایع دستی، ظروف چینی و الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مقاوم بودن تالک در برابر اسیدها و شفافی بیشتر آن، باعث شده تا پودر تالک در این صنعت مورد استفاده قرار بگیرد.

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، از پودر تالک در صنعت کاغذ، تولید صابون توالت، صنعت تصفیه آب و فاضلاب، تولید مواد شوینده، نساجی، چاپ جوهر، صنعت لاستیک و مواد خام پرکننده در بسیاری از صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه مقاله به بررسی معایب استفاده از این پودر خواهیم پرداخت.

معایب پودر تالک

پودر تالک به دلیل جذب رطوبت و از بین بردن اصطکاک، به صورت بسیار گسترده و به عنوان یک محصول خانگی مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما بعدها با انجام آزمایشاتی به این نتیجه رسیدند که اگر این پودر شامل آزبست باشد و وارد مجاری تنفسی و یا مجاری ادراری بانوان شود، می‌تواند منجر به سرطان ریه، تخمدان و مثانه شود. بنابرین بهتر است برای مصارف بهداشتی و یا حتی برای کودکان از محصولاتی با برندهای معتبر استفاده کنید تا از خالص بودن پودر تالک استفاده شده در آن‌ها اطمینان داشته باشید. در ادامه برخی از مضرات استفاده از پودر تالک دارای آزبست را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

سرطان رحم از عوارض پودر تالک

نتایج برخی از تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که استفاده از پودر تالک در ناحیه تناسلی ممکن است احتمال ابتلا به سرطان آندومتر را تا حدود زیادی افزایش دهد.

سرطان تخمدان از عوارض پودر تالک

برخی از مشاهدات بالینی نشان دهنده این است که ورود ذرات پودری تالک به اندام‌های تناسلی، رحم و لوله‌های فالوپ از طریق استفاده از موادی مانند نواربهداشتی، محصولات فیزیکی ضدبارداری و یا محصولاتی مانند این‌ها، می‌تواند منجر به سرطان تخمدان شود.

سرطان ریه از عوارض پودر تالک

همچنین برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که ورود ذرات این پودر به مجاری تنفسی، احتمال ابتلا به سرطان ریه را افزایش خواهد داد

پودر تالک؛ مفید است یا مضر؟

همان طور که گفته شد پودر تالک یکی از مواد معدنی است که از معدن استخراج شده و برای تولید بسیاری از محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد. خاصیت نرم کنندگی و جذب رطوبت توسط این ماده باعث شده تا در تولید برخی از محصولات آرایشی و بهداشتی و بسیاری از صنایع دیگر نیز مورد استفاده قرار بگیرد. با وجود معایبی به برای این پودر مطرح شد باید بگوییم که این پودر مورد استفاده در صنایع، از نوع بدون آزبست بوده و ضرری برای شما نخواهد داشت. در پایان خوشحال می‌شویم اگر پیشنهادات و تجربیات خود را در رابطه با این پودر با ما در میان بگذارید.

نوشته پودر تالک چیست و چه کاربردهایی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
https://vinayak.ir/what-is-talc-powder/feed/ 0
روغن پاین چیست و چه خواصی دارد؟ https://vinayak.ir/what-is-pine-oil/ https://vinayak.ir/what-is-pine-oil/#respond Mon, 17 Jan 2022 17:34:26 +0000 https://vinayak.ir/?p=3170 روغن‌های گیاهی همواره موارد مصرف بسیاری داشته و از زمان قدیم بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفتند. هر کدام از روغن‌های گیاهی برای موارد درمانی، زیبایی و […]

نوشته روغن پاین چیست و چه خواصی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
روغن‌های گیاهی همواره موارد مصرف بسیاری داشته و از زمان قدیم بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفتند. هر کدام از روغن‌های گیاهی برای موارد درمانی، زیبایی و سلامتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مقاله از سایت وینایاک قصد داریم به معرفی روغن پاین پرداخته و کاربردها و فواید آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم. برای آشنایی با خواص شگفت انگیز روغن پاین در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

روغن پاین چیست؟

روغن پاین یا همان روغن کاج، یکی از روغن‌های شگفت انگیز و پرخاصیت است که از برگ‌های سوزنی‌مانند کاج، میوه و شاخه‌های آن به دست می‌آید. جالب است بدایند روغن پاین مدت‌ها است که به عنوان روغن گیاهی برای درمان برخی از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته یکی از رایج‌ترین موارد استفاده از این روغن، استفاده در خوشبوکننده‌ها و ضدعفونی کننده‌های هوا است.

فواید روغن پاین

همان طور که اشاره کردیم روغن پاین دارای خواص بسیار زیادی است. برای آشنایی با خواص شگفت انگیز این روغن در ادامه با ما همراه باشید:

فواید روغن پاین

کمک به بازسازی استخوان های شکسته و پوکی استخوان

روغن پاین یک روغن گیاهی عالی برای درمان استخوان شکسته و یا پیشگیری از پوکی استخوان است. شما می‌توانید روغن پاین را روزی سه مرتبه بر روی ناحیه مورد نظر ماساژ داده و از خواص بی‌نظیر آن برخوردار شوید. البته توجه داشته باشید که بهتر است ابتدا این روغن را با استفاده از روغن دیگری مانند روغن نارگیل، با نسبت یک به یک رقیقی کنید.

دارای رایحه بسیار خوب و از بین برنده بوی بد بدن

استفاده از روغن پاین، موجب کاهش باکتری‌هایی می‌شود که در بدن بوی بد تولید می‌کنند. همچنین این روغن دارای بویی بسیار عالی و رایحه‌ای لذت بخش است که استفاده از آن می‌تواند بوی بد بدن را از بین ببرد.

درمانی طبیعی برای از بین بردن در گلو

بر طبق تحقیقات انجام شده، روغن پاین، درمانی موثر برای از بین بردن مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی و یا آنفولانزا است. می‌توانید چند قطره از این روغن را در اسپری ریخته و در فضا منتشر کنید تا با آسودگی نفس بکشید. همچنین می‌توانید سه قطره از این روغن را با دو قطره از روغن نعناع فلفلی و یک قاشق غذاخوری روغن جوجوبا مخلوط کرده و سینه و گلوی خود را با آن ماساژ دهید.

دفع مسمومیت

یکی دیگر از کاربردهای این روغن، دفع سموم از بدن است. روغن پاین موجب مبارزه با رادیکال‌های آزاد و انواع باکتری‌ها شده و بدن را از سموم پاکسازی می‌کند.

ضد درد

یکی از موارد استفاده از روغن پاین برای درمان و یا تسکین درد بدن است. شما می‌توانید این روغن را با یک روغن دیگر مانند روغن نعناع فلفلی به نسبت مساوی مخلوط کرده و به طور روزانه بر محل درد ماساژ دهید. زمانی که این روغن را بر روی پوست خود ماساژ دهید، خون بیشتری به سمت محل مورد نظر منتقل شده و در نهایت درد تسکین پیدا خواهد کرد.

پاکسازی هوا

برخی از اوقات ممکن است بوی بدی در محیط وجود داشته باشد و یا بخواهید محیط را پاکسازی کنید، در این مواقع می‌توانید 25 قطره روغن پاین را با 15 قطره روغن پرتغال و 10 قطره روغن اسطوخدوس مخلوط کرده و به همراه آب در بطری اسپری‌دار ریخته و در هوا السپری کنید. این کار رایحه‌ای بسیار خوش به محیط داده و باعث ضدعفونی شدن محیط خواهد شد.

آرامش‌بخش و کاهنده استرس

یکی دیگر از خواص بسیار شگفت انگیز این روغن، آرامش‌بخش بودن و رفع استرس است. اگر دلشوره و استرس دارید، کافیست بوی این روغن را استشمام کنید تا آرامش به سمت شما روانه شود.

درمان کننده شپش موی سر

شپش یکی از معضلاتی است که در برخی از موارد بر روی موی برخی از افراد دیده می‌شود. برای از بین بردن این معضل از داروهای شیمیایی بسیاری استفاده می‌شود که ممکن است عوارضی هم برای مو داشته باشند. یکی از راه‌های درمان طبیعی این عارضه، استفاده از روغن پاین است. ابتدا تمام قسمت‌های سر خود را به روغن پاین آغشته کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت بر روی موهای شما بماند.

بعد از یک ساعت موهای خود را با آب ولرم و شامپو شست و شو دهید. سپس با استفاده از یک شانه تمیز، موهای خود را شانه کنید. بهتر است این کار را چند نوبت در هفته انجام دهید موهایتان تا به طور کامل پاک شده و دیگر شپش نداشته باشد.

ضدعفونی کننده پوستی

یکی از ویژگی‌های روغن پاین، خاصیت ضدعفونی بودن آن است. می‌توانید این روغن را به صورت مستقیم بر روی پوست خود بمالید و یا این که مقداری از آن را در یک ظرف آب ریخته و آن را بخور دهید. انجام دادن این کار باعث از بین رفتن آلودگی‌های پوست شما شده و باعث از بین رفتن جوش‌ها و لکه‌های پوستی شما خواهد شد.

استفاده از روغن پاین برای پوست به صورت چند نوبت در هفته منجر به از بین رفتن کامل لک‌های پوستی شما شده و پوستی صاف و شفاف برای شما به ارمغان خواهد آورد. می‌توانید این روغن را با روغن کرچک با نسبت مساوی ترکیب کرده و از تاثیر شگفت‌انگیز آن شگفت زده شوید.

کاربردهای روغن پاین

همان طور که در بالا اشاره کردیم، روغن پاین فواید بسیار زیادی دارد و برای موارد بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از موارد مصرف این روغن در لوازم آرایشی و بهداشتی است. وجود خاصیت ضد چین و چروک بودن و نیز وجود آنتی اکسیدان در این روغن باعث شده تا یکی از موارد مصرفی مهم در لوازم آرایشی و بهداشتی باشد.

همچنین جالب است بدانید این روغن در موارد پزشکی نیز کاربرد دارد. خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن، تاثیر در کاهش علائم سرماخوردگی، پاکسازی مجاری تنفسی و برخی از خواص دیگر باعث شده تا این روغن در تولید برخی از داروها مورد استفاده قرار بگیرد. برخی دیگر از کاربردهای بسیار مهم روغن پاین عبارت‌اند از:

  • درمان گلودرد و عفونت‌های تنفسی
  • مبارزه با درد عضلانی
  • آرامش بخش و کاهنده استر
  • درمان خارش و قرمز پوست
  • استفاده در رایحه درمانی
  • کاهش درد آرتریت
  • درمان برونشیت
  • استفاده برای ماساژ درمانی
  • درمان سرفه‌های مزمن
  • کاهنده التهاب مثانه
  • کاهنده آلژی
  • درمان کننده سنگ کلیه
  • درمان گل مژه
  • از بین برنده کرم‌های روده و معده
  • کاهنده کلسترل بد
  • کاهنده چین و چروک پوست
  • ادرار آور
  • نرم کننده پوست
  • جلوگیری از بیماری‌های کبدی
  • درمان علائم رماتیستی

می‌توانید از عطر، بو، رنگ و مزه روغن به اصل یا تقلبی بودن آن پی ببرید، البته توجه داشته باشید که اگر به درخت کاج و یا گرده آن حساسیت دارید، بهتر است از این روغن استفاده نکنید.

روغن پاین؛ روغنی پر از خواص شگفت انگیز

روغن پاین یکی از روغن‌های گیاهی با خاصیت درمانی فراوان است که به عنوان تمیز کننده، ضدعفونی کننده و میکروب کش عمل کرده و در موارد بسیار زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اثرات بسیار مطلوب این روغن بر روی پوست، درمان برخی از عفونت‌ها، داشتن رایحه بسیار دلپذیر و بسیاری از ویژگی‌های دیگر باعث شده تا این روغن به یکی از روغن‌های پرطرفدار و پرمصرف گیاهی تبدیل شود. در پایان امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما و همراهان همیار آکادمی به اشتراک بگذارید.

نوشته روغن پاین چیست و چه خواصی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
https://vinayak.ir/what-is-pine-oil/feed/ 0
روغن کرچک چه فواید و کاربردهایی دارد؟ https://vinayak.ir/what-is-castor-oil/ https://vinayak.ir/what-is-castor-oil/#respond Sat, 08 Jan 2022 19:42:33 +0000 https://vinayak.ir/?p=3166 استفاده از روغن‌های گیاهی برای پوست، مو، درمان برخی از امراض و بسیاری از کاربردهای دیگر، از گذشته مورد توجه افراد بوده و امروزه نیز گسترش […]

نوشته روغن کرچک چه فواید و کاربردهایی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
استفاده از روغن‌های گیاهی برای پوست، مو، درمان برخی از امراض و بسیاری از کاربردهای دیگر، از گذشته مورد توجه افراد بوده و امروزه نیز گسترش زیادی پیدا کرده است. روغن کرچک یکی از روغن‌های گیاهی است که علاوه بر مصرف خوراکی، خواص بسیار شگفت‌انگیزی داشته و در بسیاری از موارد مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه این مقاله از سایت وینایاک به بررسی خواص روغن کرچک خواهیم پرداخت.

روغن کرچک چیست؟

روغن کرچک یا همان روغن کاستر (Castor Oil)، یک روغن گیاهی بسیار مفید و کاربردی است که از دانه گیاه کرچک به دست می‌آید. این روغن به رنگ زرد کمرنگ بوده و دارای نوع خاصی از اسید چرب تری گلیسرید است. در حدود 90 درصد از این روغن، یک اسید چرب امگا 9 است که خواص بسیار زیادی دارد. در ادامه قرار است خواص این روغن اعجاب انگیز را مورد بررسی قرار دهیم.

فواید روغن کرچک

همان‌طور که اشاره کردیم این روغن یکی از پرخاصیت‌ترین روغن‌های گیاهی است که برای موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه چند مورد از فواید شگفت‌انگیز این روغن را مورد بررسی قرار خواهیم داد:

فواید روغن کرچک

۱. درمان آکنه و جوش

آکنه و جوش یکی از معضلاتی است که بسیاری از افراد، از پیر و جوان، با آن درگیر هستند. روغن کرچک راهی طبیعی و بسیار موثر در درمان آکنه و جوش است. این روغن باعث پاکسازی عمیق پوست شده و موجب می‌شود تا تمام جوش و آکنه‌ها از بین بروند.

۲. جوان سازی پوست

یکی از شگفت‌انگیزترین خواص روغن کرچک، از بین بردن چین و چروک پوست و جوان سازی آن است. این روغن با تولید الاستین و کلاژن منجر به استحکام سلول‌های پوستی شده و چین و چروک موجود بر روی پوست را کاهش می‌دهند.

۳. کمک به رشد و ضخیم تر شدن موها

اگر به دنبال یک راه طبیعی برا رشد و ضخیم‌تر شدن موهای خود هستید، این روغن می‌تواند انتخابی بسیار مناسب برای شما باشد. این روغن با جلوگیری از خشکی پوست سر، آب رسانی به پوست سر و بهبود سلامت موها، باعث رشد سریع‌تر و ضخیم‌تر شدن موها خواهد شد.

۴. کمک به کاهش وزن و لاغری

استفاده از روغن کرچک به صورت خوراکی باعث کاهش اشتها می‌شود. همچنین این روغن به عنوان مسهل عمل کرده و باعث پاکسازی معده و روده می‌شود. این کار باعث کاهش وزن و در نهایت لاغری خواهد شد. همچنین می‌توانید یک قاشق غذاخوری از این روغن را گرم کرده و روی شکم و یا پهلوهای خود ماساژ دهید. این کار نیز می‌تواند روشی موثر در کمک به لاغری باشد.

۵. کمک به درمان آرتروز

این روغن دارای موادی بسیار شگفت‌انگیز است که برای تسکین دردهای موضعی مانند آرتروز بسیار موثر است. اسید ریکینولئیک موجود در این روغن باعث می‌شود تا خاصیت ضد التهاب و ضد درد داشته باشد. با ماساژ دادن این روغن بر روی مفاصل خود، می‌توانید کاهش درد مفاصل را تجربه کنید.

۶. راهی برای مبارزه با قارچ انگشت

یکی از خواص این روغن مبارزه با قارچ انگشتان پا است. این روغن دارای ماده‌ای به نام اسید اندسیلنیک است که راهی بسیار عالی برای از بین بردن قارچ انگشتان پا به شمار می‌آید. برای درمان قارچ انگشتان پا، ابتدا پاهایتان را در آب گرم و نمک به مدت 5 دقیقه خیش کنید و بعد از آن روغن کرچک، گلیسیرین و چند قطره آبلیمو را با هم ترکیب کرده و روی پاهایتان بمالید. این کار را هر شب و تا زمانی که قارچ پاهایتان به صورت کامل از بین برود انجام بدهید.

۷. پاک کننده عمیق پوست

استفاده از برخی مواد شیمیایی برای درمان آکنه‌های پوستی منجر به خشک شدن پوست می‌شود. این روغن یک پاک‌کننده عمیق پوستی است که بدون خشک کردن پوست، آلودگی، باکتری، سلول‌های مرده و چربی بیش از اندازه پوست را از بین می‌برد.

۸. درمان یبوست

روغن کرچک یک ملین قدرتمند است و یک درمان بسیار موثر برای یبوست به حساب می‌آید. اسیدهای چرب موجود در این روغن به روده کمک می‌کنند تا راحت‌تر بتواند عمل دفع را انجام دهد.

۹. کمک به بهبود عملکرد ایمنی بدن

یکی دیگر از خواص این روغن، کمک به بهبود و افزایش ایمنی بدن است. استفاده از این روغن به بدن کمک می‌کند تا سطوح مناسب لنفوسیت را ذخیره کرده و از داخل بافت لنفاوی به غدد لنفاوی ترشح شود.

۱۰. تسریع بهبود زخم‌ها

روغن کرچک یکی از عوامل بسیار موثر در کاهش و یا جلوگیری از ظهور زخم است. برخی از اسیدهای چرب موجود در این روغن، باعث تحریک سیستم لنفاوی بدن شده و در ژیشگری از بروز زخم تاثیر بسیار زیادی دارد.

۱۱. درمان عفونت قارچی

یکی از مشکلاتی که برخی از افراد با آن مواجه هستند، عفونت‌های قارچی است. این نوع از انواع عفونت‌ها بسیار شایع بوده و به صورت دایره‌های قرمز رنگ رشد می‌کند. یکی از روش‌های بسیار موثر برای از بین بردن این عفونت‌های قارچی، استفاده از روغن کرچک است.

۱۲. درمان آفتاب سوختگی

یکی دیگر از خواص روغن کرچک، درمان آفتاب سوختگی است. اسید ریکینولئیک موجود در این روغن باعث کاهش التهاب شده و درمانی موثر برای آفتاب سوختگی به حساب می‌آید.

۱۳. کمک به رشد مژه‌ها

روغن کرچک دارای ویتامین E، پروتئین‌ها، مواد معدنی و خواص ضد باکتریایی است. وجود این خواص در روغن کرچک باعث شده تا راهی بسیار موثر برای رشد و پرپشت شدن مژه‌ها باشد.

۱۴. درمان خشکی و یا ترک‌ خوردگی پاها

بسیاری از افراد از خشکی پا و یا ترک‌های پا رنج می‌برند. استفاده از مواد شیمیایی برای درمان این ترک‌ها گاها هیچ فایده‌ای ندارد. بهتر است بدانید روغن کرچک یک درمان طبیعی و بسیار موثر برای درمان خشکی و ترک‌های پا است. برای درمان ترک پا با روغن کرچک، بهتر است روغن کرچک را روی پاهای خود مالیده و جوراب بپوشید تا در طول شب بماند.

۱۵. کاهش دردهای قاعدگی

دردهای قاعدگی در برخی از بانوان شدت بسیار زیادی دارد. جالب است بدانید استفاده از روغن کرچک و ماساژ آن بر روی شکم، راهی بسیار عالی و موثر برای کاهش و یا از بین بردن دردهای قاعدگی است.

۱۶. راهی برای کمک به بی‌خوابی

اگر از بی‌خوابی رنج می‌برید، نیازی به استفاده از داروهای شیمیایی نخواهید داشت. می‌توانید قبل از خواب مقداری روغن کرچک را به پلک‌هایب خود بمالید. این کار باعث می‌شود تا این روغن توسط بدن جذب شده و با کمک به گردش خون، به داشتن خوابی آرام کمک خواهد کرد.

روغن کرچک؛ روغنی پر از خاصیت و شگفتی

همان‌طور که مشاهده کردید، این روغن یک روغن‌ گیاهی عالی است که خواص بسیار زیادی داشته و برای موارد بسیار زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر موارد اشاره شده، از بین برن میخچه، تسکین درد عضلات، تسکین زخم دهان، تسکین علائم میگرن، تقویت سیستم لنفاوی و بسیاری از موارد دیگر از جمله سایر خواص روغن کرچک به شمار می‌رود. در پایان لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

نوشته روغن کرچک چه فواید و کاربردهایی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
https://vinayak.ir/what-is-castor-oil/feed/ 0
سوربیتول چیست و چه کاربردهایی دارد؟ https://vinayak.ir/what-is-sorbitol/ https://vinayak.ir/what-is-sorbitol/#respond Sun, 02 Jan 2022 07:14:03 +0000 https://vinayak.ir/?p=3161 سوربیتول ماده‌ای شیمیایی است که به صورت طبیعی در بدن انسان متابولیزه می‌شود. امروزه این ماده به صورت پودر و مایع در بازار عرضه شده و […]

نوشته سوربیتول چیست و چه کاربردهایی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
سوربیتول ماده‌ای شیمیایی است که به صورت طبیعی در بدن انسان متابولیزه می‌شود. امروزه این ماده به صورت پودر و مایع در بازار عرضه شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربرد اصلی سوربیتول به عنوان شیرین کننده کم کالری بوده و به جای قند و شکر مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته سوربیتول استفاده‌های دیگری هم دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت. در این مقاله قصد داریم به معرفی این ماده، انواع آن، کاربردها و مزایای استفاده از آن پرداخته و به صورت کامل آن را مورد بررسی قرار دهیم.

سوربیتول چیست؟

انواع سوربیتول

سوربیتول (Sorbitol) یا همان گلوسیتول، نوعی کربوهیدرات به نام پلیول یا الکل قند است. فرمول شیمیایی سوربیتول C6H14O6 است. این ماده نام یک الکل قندی است که در بدن انسان به آرامی متابولیزه می‌شود. این ماده از احیای گلوکز و از جانشینی گروه هیدروکسیل به جای گروه آلدهید به دست می‌آید. این ماده به طور طبیعی در میوه‌هایی مانند آلو سیاه، توت، گلابی، سیب و هلو وجود دارد. این ماده به صورت تجاری تولید شده و ایمنی آن توسط وزارت بهداشت جهانی تایید شده است. انحلال پذیری این ماده در آب زیاد و انحلال پذیری آن در اتانول کم است.

در ساختار این ماده هیچگونه گروه کربونیلی وجود ندارد و بیش از یک گروه هیدروکسیل در آن مشاهده می‌شود. به همین دلیل سوربیتول را در خانواده پلی ال‌ها تقسیم‌بندی می‌کنند. جرم مولکولی این ماده 182.17 g/mol، دانسیته آن 1.49 g/cm3 و نقطه جوش آن 296 درجه سانتی گراد است. از این ماده با نام‌های دیگری مانند گلوسیتول، الکل قندی، سوربیلاکس و پلی اُل نیز یاد می‌شود. این ماده دارای حدود 60 درصد قند و کمتر از 30 درصد کالری نسبت به شکر است و همین امر باعث می‌شود تا در برخی از محصولات جایگزین بسیار مناسبی برای شکر باشد.

انواع سوربیتول

این ماده در انواع مختلفی در بازار عرضه شده و دارای قیمت‌های متفاوتی است. برخی از انواع این ماده عبارت‌اند از:

  • سوربیتول مایع
  • سوربیتول پودری

مزایای سوربیتول

این ماده یک شیرین کننده بسیار کم کالری است و همین دلیل باعث شده تا به عنوان جایگزینی برای قند، مورد استفاده قرار بگیرد. سوربیتول به صورت پودری کریستالی و سفید رنگ است که به وسیله تبلور یک شربت سوربیتول بسیار تصفیه شده به دست می‌آید. این ماده به عنوان یک شیرین کننده کم کالری و بدون قند است و علاوه بر کالری کم به عنوان یک شیرین کننده بسیار مغذی شناخته شده و انرژی رژیم غذایی را تامین می‌کند. این ماده دارای قدرت شیرین سازی خیلی خوب، حلالیت بالا و پایداری مناسب است و همین امر باعث می‌شود تا در تولید بسیاری از مواد غذایی مورد استفاده قرار بگیرد. مصرف متوسط این ماده در بدن به صورت کامل جذب شده و متابولیزه می‌شود. سوربیتول در سلول‌های کبدی متابولیزه شده و در نهایت به گلوکز و گلیکوژن تبدیل می‌شود.

کاربردهای سوربیتول

سوربیتول کاربردهای بسیار گسترده و زیادی دارد. در ادامه به بررسی برخی از این کاربردها خواهیم پرداخت:

کاربرد در صنایع غذایی

از سوربیتول به عنوان ماده شیرین کننده یا به صورت کلی طعم دهنده ، بافت ساز، نگهدارنده رطوبت، بهبود دهنده و عامل کلوخه نشدن در صنایع غذایی استفاده می‌شود. همچنین این ماده به عنوان جایگزینی برای شکر در برخی از غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از غذاهای کم کالری، غذاهای بدون قند، یا برخی از آدامس‌ها از جمله محصولاتی هستند که در آن‌ها از این ماده استفاده می‌شود.

در برخی از موارد بر روی بعضی از مواد غذایی کلمه «بدون شکر» و یا «دیابتی» نوشته می‌شود، در این گونه موارد ممکن است در این مواد از سوربیتول استفاده شده باشد. موادی همچون آب نبات بدون قند، شکلات‌های دیابتی، بستنی‌های بدون قند، آدامس و یا قهوه بدون قند و یا سایر محصولات مشابه، از جمله موادی هستند که در آن‌ها از این ماده استفاده می‌شود. به طور معمول بر روی این محصولات کلمات، سوبیتول، ایزومالت و یا مالتیتول را مشاهده خواهید کرد. این کلمات نشان دهنده این است که در این محصولات از این ماده استفاده شده و یا مواد مشابهی وجود دارد که می‌تواند سوربیتول آزاد کند.

کاربرد برای لاغری و دیابت

سوربیتوال ماده‌ای است که شیرینی آن 60 درصد ساکارز و کالری آن یک سوم ساکارز است. همین امر باعث شده تا گزینه‌ای بسیار ایده آل و مناسب برای تامین قند افراد چاق باشد. همچنین استفاده از این ماده سطح گلوگز خون را کاهش داده و از این نظر برای افراد دیابتی بسیار مناسب است.

کاربرد در داروسازی

یکی دیگر از موارد کاربرد سوربیتول، استفاده از آن در صنعت داروسازی است. برای شیرین کردن برخی از شربت‌های دارویی مانند شربت سرفه از سوربیتول استفاده می‌شود.

کاربرد برای بهبود یبوست

این ماده با رساندن آب به روده‌ها، تاثیر بسیار زیادی در بهبود یبوست خواهد داشت. از این ماده به عنوان ملین مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته در نظر داشته باشید که مصرف ملین‌ها در فرد وابستگی ایجاد می‌کند و برای مصرف این نوع ملین‌ها بهتر است ابتدا با پزشک مشورت داشته باشید.

کاربرد برای سلامت دهان و دندان

استفاده از سوربیتول منجر به ایجاد حفره و سوراخ در دهان نخواهد شد و همین امر باعث می‌شود تا از این ماده به عنوان شیرین کننده‌های مصنوعی در انواع آدامس‌های بدون قند استفاده کنند. همچنین از این ماده در محصولاتی بهداشتی مانند خمیر دندان نیز استفاده می‌شود.

کاربرد برای پوست

سوربیتول به عنوان مرطوب کننده، در انواع فرمولاسیون‌های محصولات مراقبت پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از این محصول به عنوان غلیظ کننده در لوازم آرایشی و مرطوب کننده بسیار گسترش پیدا کرده است. سوربیتول کمک می‌کند تا مواد آرایشی در سراسر پوست پخش شده و در آن نفوذ پیدا کنند. جذب رطوبت هوا و حفظ آن باعث شده تا سوربیتول به عنوان یک ماده بسیار موثر و عالی برای پوست‌های کم آب، ترک خورده و خشک باشد. سوربیتول با حفظ رطوبت پوست، باعث شادابی و جوانی آن شده و با از بین بردن باکتری‌های مضر پوست، از ایجاد آکنه و التهاب بر روی پوست جلوگیری می‌کند.

همچنین این ماده را می‌توان به عنوان ماده‌ای برای جلوگیری از پیری پوست، مفید دانست. همان طور که می‌دانید با افزایش سن، پوست رفته رفته توانایی حفظ آب خود را از دست می‌دهد و همین امر باعث می‌شود تا مقدار قابل توجهی از آب پوست کاهش پیدا کرده و در نهایت دچار چین و چروک شود. سوربیتول با حفظ رطوبت پوست از چین و چروک آن جلوگیری کرده ورطوبت پوست را حفظ می‌کند. از دیگر موارد استفاده از این ماده، می‌توان به استفاده از آن در لوازم آرایشی به عنوان یک عامل غلیظ کننده نام برد. استفاده از این ماده کمک می‌کند تا محصول به صورت یکنواخت و در سراسر پوست پخش شود.

سوربیتول؛ ماده ای پرمصرف و بسیار کاربردی

همان طور که گفته شد سوربیتول یک نوع الکل قندی است که در بدن انسان به آهستگی و به آرامی متابولیزه می‌شود. این ترکیب در بدن با از دست دادن گلوکز و از تغییر گروه آلدهیدی خود و تبدیل آن به یک گروه هیدروکسیل، به دست می‌آید. از این ماده به صورت پودر و به عنوان ملین استفاده می‌شود. همچنین این ماده در صنایع غذایی، رژیم‌های لاغری، کاهش مشکلات دهان و دندان، بهبود یبوست، کاهش قند خون، سلامت پوست، پزشکی و رژیم غذایی افراد دیابتی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر دوست دارید درباره رنگ خوراکی هم در کنار این طعم دهنده اطلاعات بیشتری کسب کنید پیشنهاد می‌کنیم مقاله رنگ خوراکی را مطالعه کنید. در پایان امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. خوشحال می‌شویم اگر نظرات و پیشنهادات خود را با ما در پایان همین پست به اشتراک بگذارید.

نوشته سوربیتول چیست و چه کاربردهایی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
https://vinayak.ir/what-is-sorbitol/feed/ 0
روغن گیاهی سدر چیست و چه فوایدی دارد؟ https://vinayak.ir/what-is-cedar-vegetable-oil/ https://vinayak.ir/what-is-cedar-vegetable-oil/#respond Sun, 05 Dec 2021 18:24:02 +0000 https://vinayak.ir/?p=3127 خیلی از ما قبل از رفتن به سمت داروهای شیمیایی که در کنار بهبودی بیماری‌ها مشکلات دیگری را ایجاد می‌کنند، تمایل داریم تا از داروهای گیاهی […]

نوشته روغن گیاهی سدر چیست و چه فوایدی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
خیلی از ما قبل از رفتن به سمت داروهای شیمیایی که در کنار بهبودی بیماری‌ها مشکلات دیگری را ایجاد می‌کنند، تمایل داریم تا از داروهای گیاهی استفاده کنیم. روغن های گیاهی نیز یکی از انواع داروهای گیاهی است که انواع مختلف آن فواید زیادی برای سلامتی دارد. و اما روغن گیاهی سدر یکی از این روغن های گیاهی است که فواید و مزایای زیادی برای بدن و بهبود و پیشگیری از بیماری‌های مختلف دارند.

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که داروهای گیاهی و طب سنتی را به داروهای شيميايی ترجیح می‌دهید، این مقاله برای شما نوشته شده است. ما در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از روغن های گیاهی پرکاربرد و با فایده یعنی روغن گیاهی سدر آشنا کنیم پس پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

روغن گیاهی سدر چیست؟

شاید بهتر باشد تا قبل از رفتن به سراغ معرفی این روغن کمی درباره درخت و گیاه سدر صحبت کنیم. درخت سدر که به شکل مخروط و شبیه به درخت کاج است، در مناطق مدیترانه‌ای رشد می‌کند و بومی کوه‌های هیمالیای غربی است. طبع این گیاه گرم و خشک بوده و خواص فراوانی برای پوست و مو دارد. اما حالا نوبت به توضیح درباره روغن گیاهی سدر می‌رسد و باید گفت که برای قابل مصرف‌تر شدن این گیاه آن را به روغن تبدیل می‌کنند و این روغن گیاهی خواص فراوانی برای پوست و مو دارد. در ادامه مقاله قصد داریم تا شما را با خواص این گیاه به صورت کامل آشنا کنیم.

روغن سدر چگونه تهیه می‌ شود؟

تهیه روغن گیاهی سدر

روغن سدر از دانه‌های گیاه سدر به دست می‌آید و فرایند تولیدش بسیار سخت و وقت گیر است. برای تهیه این روغن، از ترکیب آب و سدر به کمک عمل تقطیر استفاده می‌شود. گفتنی است که این گیاه بسیار خوشبو است و می‌تواند علاوه بر مزایای فراوانی که دارد بر آرامش روانی و افزايش تمرکز موثر باشد. همچنین این گیاه خواص زیادی دارد که در ادامه‌ی مقاله با شما در میان خواهیم گذاشت.

خواص روغن گیاهی سدر

همانطور که پیش‌تر هم گفتیم، روغن های گیاهی می‌توانند با توجه به خواصی که دارند مزایا و فواید متفاوتی داشته باشند. گیاه سدر نیز فواید زیادی دارد که در ادامه به معرفی و توضیح این خواص خواهیم پرداخت:

1. پوست را روشن و مرطوب می کند

یکی از خواص روغن این گیاه، داشتن خاصیت روشن کنندگی پوست است. به همین دلیل است که از آن در تهیه و تولید محصولات روشن کننده پوست استفاده می‌شود. همچنین از این روغن برای نرم و مرطوب کردن پوست نیز استفاده می‌شود چرا که می‌تواند با کمک هیدراتاسیون پوست از خشک شدن پوست جلوگیری کند.

2. به درمان مشکلات پوستی مانند اگزما کمک می کند

همانطور که می دانید اگزما یکی از انواع مشکلات پوستی است و علائمی مانند خشکی، خارش و تاول را با خودش دارد که این روغن می‌تواند اینجا هم به کمک ما بیاید و به روند بهبودی مشکل ما کمک کند.

3. در درمان مشکل شوره و ریزش مو موثر است

از آنجایی که روغن گیاهی سدر می‌تواند باعث گردش خون در پوست سر و تقویت فولیکول های مو می‌شود به همین دلیل می‌تواند به تقویت رشد مو و جلوگیری از ریزش و همچنین از بین بردن شوره سر کمک کند.

4. باعث افزایش آرامش و بهبود عملکرد مغز می‌شود

بو و رایحه خوب سدر باعث می‌شود تا به آرامش فرد کمک کند و از استرس و اضطراب به دور باشد. به همین دلیل روغن گیاهی سدر به عنوان روغن آرامش‌بخش نیز شناخته می‌شود.

5. به درمان درد مفاصل کمک می کند

شاید شنیدن این مورد که روغن گیاهی سدر به درمان درد مفاصل کمک می‌کند، عجیب به نظر برسد اما این موضوع واقعیت دارد. در واقع این روغن از آنجایی که خاصیت ضدالتهابی دارد و تسکین دهنده درد است، می‌تواند تاثیر خوبی بر تسکین درد مفاصل و بیماری رماتیسم داشته باشد.

6. موجب سفت شدن عضلات و پوست می شود

روغن گیاهی سدر از خاصیت سفت کنندگی برخوردار است، به همین دلیل خیلی از افراد از این روغن برای سفت کردن و جوان سازی عضلات و پوست استفاده می‌شود. بنابراین با ماساژ دادن این روغن روی پوست خود می‌توانید به سفت شدن و جوان سازی پوست خود کمک کنید.

7. به درمان بی خوابی کمک می کند

همانطور که پیش تر هم گفتیم روغن گیاهی سدر به دلیل داشتن رایحه خوش بویی که دارد، می‌تواند خاصیت آرامش بخشی داشته باشد و به آرامش انسان کمک کند. بنابراین این روغن می‌تواند برای کسانی که شب ها اذیت می شوند و مشکل بی خوابی دارند کمک کند.

8.به درمان زخم های سطحی کمک می‌کند

بسیاری از افرادی که در طب سنتی فعالیت می‌کنند، از این روغن برای بهبود زخم های سطحی استفاده می‌کنند چرا که روغن گیاهی سدر خاصیت ضد عفونی کننده و ضد میکروبی دارد که می‌تواند به بهبود و درمان زخم های سطحی کمک کند.

9.برای مشکلات دهان و دندان و لثه موثر است

پوسیدگی دندان و مشکلات لثه کسی را نبوده که گرفتار نکرده باشد. روغن گیاهی سدر به دلیل داشتن خاصیت ضد میکروبی و ضدباکتری بودن می‌تواند در این مورد نیز امتحان خودش را به خوبی پاس کند. روش استفاده از این روغن می‌تواند به صورت دهانشویه باشد فقط دقت داشته باشید که روغن را قورت ندهید.

10. از نیش حشرات جلوگیری می کند

خیلی از افراد در برخی فصل‌های سال و مسافرت از نیش حشرات در امان نیستند و همانطور که می دانید جای نیش حشرات گاها دردناک است. شما می‌تواند از روغن گیاهی سدر به همراه روغن دیگری مانند آویشن برای دور کردن حشرات از اطراف خودتان استفاده کنید.

11. به درمان بیماری های تنفسی کمک می کند

بسیاری از افراد در طول زندگی خود از بیماری‌هایی مانند آسم رنج می‌برند و اینجا داروها و روغن های گیاهی می‌توانند به کمک ما بیایند. روغن گیاهی سدر نیز به دلیل ضد التهاب بودن می‌تواند به بهبود بیماری های تنفسی کمک کند. همچنین افراد دچار مشکلات تنفسی می‌تواند از بخور سدر برای باز کردن راه های تنفسی خود استفاده کنید.

نتیجه گیری

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که همیشه به دنبال موادطبیعی، مواد گیاهی، روغن های گیاهی و در کل موادی که برای سلامت انسان ضرری نداشته باشند، هستید، خواندن این مقاله برای شما مفید بوده است. روغن گیاهی سدر با توجه به خواص و کاربردهایی که دارد، برای مصارف مختلفی استفاده می‌شود. ما در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل درباره این روغن، خواص و کاربردهایش صحبت کنیم. اگر این مقاله را مفید می‌بینید آن برای با دوستان و کسانی که به فکر سلامتیشان هستند به اشتراک بگذارید. در انتها خوشحال می‌شویم اگر نظرات خود را در زیر همین مقاله با ما و دیگر همراهان به اشتراک بگذارید.

نوشته روغن گیاهی سدر چیست و چه فوایدی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
https://vinayak.ir/what-is-cedar-vegetable-oil/feed/ 0
روغن گیاهی چیست و انواع آن چه فوایدی دارد؟ https://vinayak.ir/what-is-vegetable-oil/ https://vinayak.ir/what-is-vegetable-oil/#respond Thu, 02 Dec 2021 14:13:47 +0000 https://vinayak.ir/?p=3122 همه‌ی ما طرفدار محصولات و خوراکی های طبیعی و بدون ضرر هستیم و تا جای ممکن دوست داریم از این محصولات استفاده کنیم. همچنین هر جا […]

نوشته روغن گیاهی چیست و انواع آن چه فوایدی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
همه‌ی ما طرفدار محصولات و خوراکی های طبیعی و بدون ضرر هستیم و تا جای ممکن دوست داریم از این محصولات استفاده کنیم. همچنین هر جا که اسمی از گیاه و گیاهان باشد، همه چیز طبیعی و اگارنیک خواهد بود زیرا از دل طبیعت استخراج شده‌است. روغن گیاهی نیز از گیاهان طبیعی تولید می‌شود، بنابراین خواص بسیار زیادی دارد. در یک مثال ساده می‌توان گفت که فرض کنید به فروشگاه رفته‌اید و می‌خواهید خرید کنید، به هنگام دیدن قفسه‌ها متوجه می‌شوید که قیمت روغن‌های گیاهی و غیرطبیعی یکسان است. شما کدام یک را انتخاب می‌کنید؟ روغن‌ گیاهی با غیرطبیعی؟

قطعا جواب مشخص است و انتخاب خیلی یا همه‌ی ما، روغن های گیاهی است. اما متاسفانه قیمت روغن های گیاهی بسیار بالاتر از روغن های غیر طبیعی و مضر است. ما در این مقاله قصد داریم به صورت کامل شما را با روغن های گیاهی، انواع و خواص آن‌ها آشنا کنیم. اگر شما هم دوست دارید تا در این باره بیشتر اطلاعات به دست آورید،‌ پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

روغن گیاهی و انواع آن

انواع روغن گیاهی

 

همانطور که از اسم روغن گیاهی مشخص است این نوع روغن‌ها از گیاهان به دست می آیند و خواص زیادی نیز دارند. در واقع روغن‌های گیاهی می‌توانند از بخش‌های مختلف گیاهان مثل برگ، دانه، ریشه، گل و … تولید شوند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید به این نوع روغن های گیاهی، روغن های فرار یا معطر نیز گفته می‌شود چرا که عطر غلیظی دارند. روغن‌های گیاهی به دلیل داشتن خواص فراوان در درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر است. این نوع روغن ها به دلیل داشتن قدرت نفوذ بالا می‌توانند رگ‌ها و جریان خونی شوند و بر روند درمان بیماری‌ها تاثیرات مثبتی بگذارند. برای آشنایی با انواع روغن گیاهی در ادامه با ما همراه باشید:

روغن گیاهی چوب سدر

شایدباورش کمی سخت باشد که یه روغن به دست آمده از یک درخت تا چه اندازه می‌تواند موثر باشد. از خواص مفید این نوع روغن می‌توان به درمان سرفه، واریس، هموروئید و بواسیر، درد عضلات، سلولیت،‌ زخم، آکنه و جوش، استرس و اضطراب، زگیل، ریزش و ضعیف شدن مو و رفع بوی بد بدن کمک کند.

روغن ریحان

روغن ریحان نوعی روغن است که از گیاه ریحان به دست می‌آید و مزایای زیادی از جمله: درمان آکنه و مشکلات پوستی، بیماری‌های گوارشی،‌ موثر در درمان سرماخوردگی، بهبود بیماری‌های تنفسی، ضد عفونت و باکتری، بهبود در روند بیماری‌های افسردگی و اضطراب، کمک به تقویت گردش خون، تسکین درد، سلامت چشم، تقویت مو، آرامش اعصاب، درمان التهاب و …دارد.

روغن بادیان رومی

روغن گیاهی بادیان رومی با نام‌های رازیانه رومی، پیم پینلا انیسوم نیز شناخته می‌شود و طعمی شبیه به شیرین بیان و رازیانه دارد. این گیاه و روغن آن خواص بی‌شماری دارد که از جمله خواص آن می‌توان به رفع حالت تعوع و سوهاضمه، کاهش فشار خون، تولید گلبول‌های قرمز در خون، رفع مشکلات سیستم گوارشی، رفع آبریزش بینی، درمان سرفه، درمان بواسیر، درد گوش، درد دندان، درمان یبوست، نفخ معده و … اشاره کرد.

روغن زنیان رومی

زنیان یکی از گیاهان دارویی بسیار مفید است که از روغن آن نیز برای موارد زیادی استفاده می‌کنند. برخی از خواص این گیاه عبارتند از: درمان مشکلات گوارشی، یبوست، اختلالات کلیوی، آسم، مشکلات دهان و دندان، سرماخوردگی، رفع مشکلات پوستی، خارش و اگزما، عفونت‌های ویروسی، آنفولانزا، بی‌اشتهایی، التیام درد، شیردهی، مشکلات معده، میگرن، جوش، کاهش وزن، شب اداری، آشپزی و … موثر است.

روغن گیاهی اکالیپتوس

روغن گیاهی اکالیپتوس هم مانند تمام روغن‌های گیاهی دیگر از یک گیاه تولید می‌شود و خواص فراوانی دارد. خواص این روغن گیاهی عبارت است از: مراقبت از مو، تسکین آسم، درمان از زخم‌ها، بهبود خستگی ذهن، تسکین درد عضلات و مفاصل، کنترل دیابت، درمان تب، درمان سینوس‌ها، تقویت سیستم ایمنی، مراقبت از پوست و … .

روغن شوید

روغن شوید یکی دیگر از روغن‌های گیاهی است که می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در سلامتی انسان داشته باشد. برخی از خواص این روغن عبارتنداز: درمان کننده عفونت های قارچی، آرامش بخش، درمان کننده کولیک نوزادان، کاهش استرس، جلوگیری از سرطان، بهبود در روند هضم غذا، تسریع در بهبود زخم، شیردهی، ضد میکروب، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری و درمان کننده شوره و شپش سر، جلوگیری از پوکی استخوان و … .

روغن جوجوبا

روغن گیاهی جوجوبا در دسته‌ی روغن‌هایی قرار می‌گیرد که مزایای فراوانی برای پوست و مو دارد. برخی خواص این روغن عبارت است از: مرطوب کننده پوست، درمان اختلالات پوستی، متعادل کننده چربی پوست، کاهش چین و چروک، درمان آکنه‌های قدیمی، کاهش التهاب پوست، پاک کننده آرایش، روغن بدن، از بین برنده‌ی ترک پا، تقویت ناخن، نرم کننده لب‌ها،

روغن رازیانه

رازیانه جزو گیاهانی است که خواص دارویی بی‌شماری دارد و می‌تواند برای سلامت شما بسیار موثر باشد. از خواص رازیانه میتوان به بهبود دهنده‌ی زخم، درمان تشنج، ضد نفخ، نرم شدن حرکات روده، کاهش فشار خون، تقویت استخون‌ها، از بین بردن موهای زائد، کاهش وزن، افزایش ادرار، افزایش نور چشم، درمان کم‌خونی، درمان یبوست، جلوگیری از اسپاسم روده، تقویت سیستم ایمنی، تصفیه خون، دفع سنگ کلیه و … اشاره کرد.

روغن یاس

یاس از زیباترین گل‌های جهان است که خواص زیادی نیز دارد و از روغن آن استفاده‌های زیادی می‌شود. برخی از این ویژگی‌ها عبارت است از: جلوگیری از پیری زودرس، کاهش تب، کاهش استرس و افسردگی، تغییر خلق و خو، درمان بیماری‌های گوارشی، درمان بواسیر، درمان مشکلات پوستی، آلرژی و … .

روغن چریش

روغن چریش حاوی تعداد زیادی مواد مغذی است که مزایای زیادی برای پوست دارد. در واقع از روغن گیاهی چریش برای افزایش سلامت پوست و مو،کلاژن سازی پوست، جلوگیری از خشکی و آکنه پوست و … استفاده می‌شود.

روغن نعنای فلفلی

نعنای فلفلی یکی از اعضای خانواده نعناها می‌باشد که فواید و مزایای زیادی نیز دارند. اما ارن عضو از خانواده برای رفع حالت تهوع، برطرف کردن سردرد، سرماخوردگی، مشکلات گوارشی، تسکین خارش، استفاده در موارد پوستی و کاربردهای آرایشی و … کاربرد دارد.

روغن گیاهی و مزایای فراوانش

روغن گیاهی در انواع مختلفی موجود است و می‌توان گفت که روغن تمامی گیاهان را می‌توان تولید و مصرف کرد. همانطور که در طول مقاله گفتیم، روغن گیاهی کاربردهای زیادی دارد که می‌توان برای مصارف مختلفی از أن‌ها استفاده کرد. در این مقاله سعی کردیم تا شما را با واژه روغن گیاهی و برخی از انواع آن آشنا کنیم. اما توجه داشته باشید که دنیای روغن‌های گیاهی به همینجا ختم نمی‌شود و اگر می‌خواستیم درباره تمام روغن‌های گیاهی صحبت کنیم از حوصله این مقاله خارج بود. در مقالات بعدی شما را با تک تک روغن‌های گیاهی و مزایا و کاربردی که دارند به صورت کامل آشنا خواهیم کرد. شما از چه روغن گیاهی استفاده می‌کند؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما در زیر همین مقاله درمیان بگذارید.

نوشته روغن گیاهی چیست و انواع آن چه فوایدی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
https://vinayak.ir/what-is-vegetable-oil/feed/ 0
طعم دهنده های مصنوعی و کاربرد آن ها https://vinayak.ir/artificial-flavors/ https://vinayak.ir/artificial-flavors/#respond Tue, 30 Nov 2021 17:04:49 +0000 https://vinayak.ir/?p=3115 اگر به فروشگاه بروید و چرخی بین قفسه‌ها بزنید، می‌بینید که اکثر خوراکی‌ها و مواد غذایی دارای طعم دهنده های مصنوعی و رنگ‌های خوراکی هستند. خود […]

نوشته طعم دهنده های مصنوعی و کاربرد آن ها اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
اگر به فروشگاه بروید و چرخی بین قفسه‌ها بزنید، می‌بینید که اکثر خوراکی‌ها و مواد غذایی دارای طعم دهنده های مصنوعی و رنگ‌های خوراکی هستند. خود شما زمانی که با چرخ خرید در بین قفسه‌ها حرکت می‌کنید، ناخودآگاه چرخ را با مواد خوراکی خوش‌رنگ و خوش‌طعم پر می‌کنید. با این وجود می‌توان گفت که طعم هنده‌ها و رنگ‌های خوراکی مصنوعی با وجود شیمیایی بودنشان نقش پررنگی در صنعت غذایی دارند. دلیل اهمیت این مواد تا این حد برای آن است که همه‌ی ما طرفدار مواد غذایی خوش رنگ و خوش طعم هستیم. همانطور که در مقالات قبل گفتیم، طعم دهنده‌ها به دو دسته‌ی طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند و هر کدام مزایا و کاربردهای خودشان را دارند.

اما در مورد طعم دهنده های مصنوعی باید گفت که این ماده از مواد شیمیایی تشکیل می‌شود و تولیدکنندگان این ماده سعی بر شبیه‌سازی ماده‌ای مانند طعم دهنده‌های طبیعی داشتند. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با طعم دهنده ها از نوع مصنوعی به صورت کامل آشنا کنیم و هر آنچه لازم است تا در این رابطه بدانید را برای شما شرح دهیم. اگر علاقمندید که با این نوع از طعم دهنده ها آشنا شوید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

تعریفی از طعم دهنده های مصنوعی

پس از پیدا شدن سرو کله طعم دهنده های طبیعی و استقبال بی‌نظیر صنعت غذایی از آن، تولیدکنندگان تصمیم بر تولید طعم دهنده های غیرطبیعی گرفتند. طعم دهنده‌ های غیر طبیعی یا مصنوعی نوع شیمیایی طعم دهنده های طبیعی بود که در بازار عرضه شد و به دلیل داشتن برخی مزیت‌ها نسبت به طعم ‌دهنده‌های طبیعی، طرفدران خودش را پیدا کرد. در واقع به عنوان یکی از مزایای آن می‌توان به طول مصرف بیشتر یا ماندگاری بالاتر آن نسبت به نوع طبیعی اشاره کرد.

معرفی طعم دهنده های مصنوعی

شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که آیا طعم دهنده‌های مصنوعی مورد تاییدیه بهداشتی هستند؟ در پاسخ به این سوال می‌توان به صورت کامل خیال شما را راحت کرد و گفت تمامی طعم‌ دهنده‌های مصنوعی از نظر سلامت و استاندارد مورد بررسی جهانی قرار می‌گیرند و بعد از رد کردن فیلترهای استاندارد وارد بازار می‌شوند.

تفاوت طعم دهنده های طبیعی و مصنوعی

همانطور که می‌دانید طعم دهنده های طبیعی از مواد طبیعی مانند: میوه‌ها، مغزیجات، گیاهان، ادویه‌ها، لبنیات و … تشکیل می‌شوند اما طعم دهنده های مصنوعی، از مواد شیمیایی تولید می‌شود. طعم دهنده های طبیعی قیمت بالاتری نسبت به طعم دهنده های غیرطبیعی دارند، به همین دلیل هم به صرفه‌تر هستند و در صنعت غذایی مانند کارخانجات، رستوران‌ها و … مصرف بالاتری دارند.

طعم دهنده های مصنوعی ماندگاری بالاتری نسبت به طعم دهنده های طبیعی دارند و شاید این یکی دیگر از دلایل انتخاب این نوع از طعم دهنده ها باشد. با این وجود هر کدام مزایا و کاربردهای خاص خودشان را دارند که پیشنهاد می‌کنیم با توجه به نیاز خود انتخاب بهتری انجام دهید.

آیا استفاده از طعم دهنده های غیرطبیعی برای بدن ضرر دارد؟

همانطور که پیش‌تر هم گفتیم، طعم دهنده های غیرطبیعی از مواد شیمیایی تهیه می‌شوند. قابل ذکر است که این طعم دهنده ها غلظت زیادی دارند به طوری که برای بو طعم دار کردن 20 کیلو ذرت تنها دو قطره از آن کافیست. بنابراین مصرف زیاد این مواد می‌تواند برای سلامتی انسان مشکلاتی ایجاد کند. در ادامه به برخی از مشکلاتی که مصرف زیاد طعم دهنده ها برای انسان ایجاد می‌کند، اشاره خواهیم کرد:

  • احساس سردرد و سرگیجه
  • درد در قفسه سینه
  • آسیب DNA
  • خستگی و بی حالی
  • افسردگی و مشکلاتی برای سیستم عصبی
  • عکس العمل‌های آلرژیگ
  • مشکلات پوستی
  • مشکلات گوارشی

کاربرد های طعم دهنده های مصنوعی

طعم دهنده های مصنوعی نیز مانند طعم دهنده های طبیعی کاربردهای مشابهی دارند اما می‌توان گفت مصرف نوع مصنوعی طعم دهنده ها از نوع طبیعی آن بیشتر است چرا که قیمت مناسبتر و ماندگاری بالاتری دارد.

کارخانجات و تولیدکنندگان صنایع غذایی از طعم دهنده‌های مصنوعی استفاده بیشتری می‌کنند چرا که ماندگاری بالاتری دارد و طعم های بسیاری را می‌توان به صورت مصنوعی تولید کرد. به عنوان مثال در تولید بستنی‌ها، آدامس‌ها، کیک‌ها، آب‌میوه‌ها، پاستیل‌ها و … از طعم دهنده‌های مصنوعی استفاده می‌کنند.

حتی رستوران‌ها و کارخانجات تولیدات غذایی نیز برای طعم دار کردن غذاها، از این نوع ماده استفاده می‌کنند. بنابراین می‌توان به جرات گفت این نوع طعم دهنده‌ها از لحظه ورود به بازار، کنترل بازار را به دست گرفتند و مصرف بالایی دارند. اما فراموش نکنید که زیاده‌روی در استفاده از ماده، عوارض گاها جبران ناپذیری به همراه دارد.

طعم دهنده های طبیعی یا غیرطبیعی؟

زبان گیرنده حس چشایی انسان است و به خوبی تمامی طعم‌ها را از تند، ترش، شور، شیرین و تلخ حس می‌کند. غذایی با طعم خوب می‌تواند احساس خوبی را در لحظه برای انسان ایجاد کند. همانطور که گفتیم طعم‌ها خیلی مهم هستند حتی مهم‌تر از رنگ. اما یک سوال پیش می‌آید که از آیا از طعم دهنده های مصنوعی استفاده کنیم یا طعم دهنده های طبیعی؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که اولویت ما همیشه و همیشه، مواد طبیعی بوده و است. در مورد طعم دهنده‌ها هم همین موضوع صدق می‌کند و ما طعم دهنده های طبیعی را انتخاب می‌کنیم. اما گاهی بنا بر نیاز باید از طعم دهنده‌های مصنوعی استفاده کرد که در این شرایط با مصرف به اندازه، مشکلی برای شما ایجاد نخواهد شد.

در نهایت برای ما بنویسید که آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ شما از کدام نوع طعم دهنده ها استفاده می‌کنید؟ به نظر شما کدام نوع از طعم دهنده ها کاربردی تر هستند؟ در پایان به شما پیشنهاد می‌کنیم که اگر دوست دارید درباره طعم دهنده ها بیشتر بدانید. مقاله طعم دهنده مایع و پودری را نیز مطالعه کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر همراهان وینایاک در میان بگذارید تا همه‌ی ما بتوانیم از تجربیات شما بهره‌مند شویم.

نوشته طعم دهنده های مصنوعی و کاربرد آن ها اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
https://vinayak.ir/artificial-flavors/feed/ 0
نگاهی به طعم دهنده های طبیعی و انواع آن https://vinayak.ir/natural-flavors/ https://vinayak.ir/natural-flavors/#respond Thu, 25 Nov 2021 10:37:13 +0000 https://vinayak.ir/?p=3109 تصور کنید چند نوع خوراکی روی یک میز قرار دارد و از شما خواسته می‌شود تا از بین آن‌ها چند خوراکی را برای خودتان انتخاب کنید. […]

نوشته نگاهی به طعم دهنده های طبیعی و انواع آن اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
تصور کنید چند نوع خوراکی روی یک میز قرار دارد و از شما خواسته می‌شود تا از بین آن‌ها چند خوراکی را برای خودتان انتخاب کنید. قطعا همه‌ی ما به دنبال خوراکی‌های هستیم که پایه و اساس آن‌ها از مواد طبیعی تشکیل شده باشد پس با چشم به دنبال واژه طبیعی روی خوراکی ها می‌گردیم. حتی استفاده از رنگ های خوراکی طبیعی و طعم دهنده های طبیعی برای ما در اولویت است. درواقع می‌توان گفت این موضوع در تمامی افراد صدق می‌کند و همه ترجیح می‌دهند مواد خوراکی طبیعی را استفاده ‌کنند چرا که نمی‌خواهند به سلامتی خود آسیبی بزنند.

همانطور که می‌دانید طعم دهنده های طبیعی از مواد طبیعی تشکیل می‌شوند و طرفداران بسیاری هم دارند. در مورد طعم دهنده ها در مقالات قبلی صحبت کردیم اما در این مقاله قصد داریم به صورت کامل به طعم دهنده‌های طبیعی بپردازیم و شما را با آن‌ها آشنا کنیم. اگر شما هم علاقمندید تا با طعم دهنده‌های طبیعی آشنا شوید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

طعم دهنده های طبیعی چیست؟

اگر مقاله طعم دهنده را در سایت وینایاک مطالعه کرده باشید، به صورت کامل با مفهوم طعم دهنده‌ها آشنا هستید. همچنین در آن مقاله ما به انواع طعم دهنده‌ها اشاره کردیم و گفتیم که به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ طعم دهنده‌های طبیعی و طعم دهنده های مصنوعی. اما شاید این سوال برایتان پیش بیاید که طعم دهنده های طبیعی کدامند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که طعم دهنده‌های طبیعی، آن دسته از طعم دهنده‌هایی هستند که بر اساس مواد طبیعی تولید می‌شوند.
طعم دهنده‌های طبیعی می‌توانند از مغزیجات، میوه‌ها، ادویه‌ها، گیاهان، مرکبات و … باشند. در واقع برای تولید این نوع از طعم دهنده تلاش می‌شود تا خیلی کم از مواد شیمیایی استفاده شود.

چرا وجود طعم دهنده ها اهمیت دارد؟

طعم و رنگ همیشه موضوعی مهمی در مواد غذایی بوده‌ است. خیلی وقت ها ما مواد خوراکی را بخاطر طعم و رنگشان انتخاب می‌کنیم و توجهی به ارزش غذایی آن‌ها نداریم. پس نتیجه می‌گیریم طعم و رنگ در جذب مشتری مسئله مهمی بوده و است تا این حد که اگر شما یک تولید کننده باشید، داشتن طعم منحصر به فرد تولیداتان می‌تواند یک مزیت رقبابتی برای شما نسبت به رقبا به حساب بیاید.

همچنین از نظر فردی اگر بخواهیم به این موضوع نگاهی داشته باشیم، می توان گفت که گاهی طعم‌ها می‌توانند یادآور خاطرات خوب و شیرینی برای ما باشند. به همین دلیل است که طعم ها برای ما مهم هستند. به دلیل همین اهمیت و رشد روزافزون کارخانه‌ها، اهمیت طعم دهنده های طبیعی بالاتر رفته است. حالا اگر کارخانه‌ای از طعم دهنده‌های طبیعی در تولیدات خود استفاده کند، قطعا موفق‌تر خواهد بود و مردم نیز تمایل بیشتری به خرید از آن برند دارند.

طعم دهنده های طبیعی از چه موادی تهیه می شوند؟

تولید طعم دهنده های طبیعی

همانطور که پیش‌تر هم گفتیم طعم‌دهنده های طبیعی از مواد طبیعی تولید می‌شوند که در این بخش از مقاله به چند مورد از این مواد طبیعی اشاره خواهیم کرد:

  • مرکبات که این دسته می‌تواند شامل هر میوه یا آب میوه ای باشد.
  • گیاهان و سبزیجات که می تواند شامل هر نوع سبزی و گل و گیاه طبیعی باشد.
  • موارد لبنیاتی شامل شیر، پنیر، خامه و …
  • مغزیجات مانند: نارگیل، فندق، بادام زمینی، گردو، پسته و …
  • ادویه‌ای که شامل تمامی ادویه‌‌ها مانند: فلفل سیاه، هل، دارچین، زنجبیل و ….

کاربرد طعم دهنده های طبیعی

طعم دهنده های طبیعی هم مانند دیگر طعم دهنده ها کاربردهای فراوانی دارد که ما در این بخش از مقاله به برخی از کاربردهای آن اشاره خواهیم کرد:

  • برای طعم دادن به هر نوع ماده غذایی
  • برای طعم دادن به نوشیدنی های مختلف
  • استفاده در صنعت داروسازی برای تولید شربت‌های دارویی
  • استفاده در آدامس‌ها و دیگر تنقلات

این‌ها بخش کوچیکی از کاربردهای رنگ خوراکی است اما این را بدانید که این کاربردهای به همینجا ختم نمی شود و گستره مصرفی بالایی دارد.

آیا استفاده از طعم دهنده های طبیعی بی خطر است؟

به طور کلی باید گفت که نظارت سختی بر روی این مواد وجود دارد و تا حد زیادی جای نگرانی برای استفاده از آن‌ها نیست. در واقع طعم دهنده‌های طبیعی توسط (FEMA) برای ارزیابی های استانداردهای ایمنی مورد بررسی قرار می‌گیرند و نتیجه این ارزیابی ها در نهایت به FDA گزارش می‌شوند. بنابراین با وجود این بررسی‌ها می‌توان گفت که استفاده از طعم دهنده های طبیعی ضرری برای سلامتی انسان ندارد.

در نهایت این موضوع را به خاطر داشته باشید که از هر ماده‌ای باید به اندازه متعادل مصرف کرد چرا که هر چقدر هم آن ماده به سلامتی شما آسیب نزند اما استفاده بیش از اندازه از آن مضراتی دارد که قابل چشم‌پوشی نیست. در ادامه به برخی از مضرات استفاده بی رویه از طعم دهنده‌های طبیعی اشاره خواهیم داشت:

  • سردرد و میگرن
  • ایجاد مشکل در افراد آلرژیک
  • مشکلات گوارشی
  • بالا رفتن ضربان قلب
  • بی خوابی
  • مشکلات پوستی مانند: خارش، جوش، اگزما و …

از طعم دهنده ها استفاده کنیم یا نه؟

مگر می‌شود غذایی را بدون طعم و رنگ سرو کرد یا مگر کسی هست که از غذا یا خوراکی‌های بی رنگ و طعم خوشش بیاید. قطعا طعم ها در دنیای خوراکی‌ها پادشاهی است که بر این قلمرو حکمرانی می‌کند. حتی وجود رنگ خوراکی هم در دنیای خوراکی‌ها خالی از لطف نیست و حتی می‌توان گفت که ضروری است. اما در مورد طعم نمی‌شود به هیچ وجه کوتاهی کرد چرا که غذایی که طعم خوبی ندارد کسی را به خودش جذب نمی‌کند.

همانطور که پیش‌تر هم گفتیم طعم دهنده ها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند که ما در این مقاله قصد داشتیم شما را به صورت کامل با طعم دهنده‌های طبیعی آشنا کنیم.  در طول مقاله به اهمیت دهنده‌ها، کاربرد طعم دهنده‌های طبیعی، معایب استفاده بی رویه از آن نیز اشاره کردیم. در نهایت شما برایمان بنویسید که آیا این مقاله برایتان مفید بود؟ آیا شما از طعم دهنده های طبیعی استفاده کرده‌اید؟ به نظر شما کدوم نوع از طعم دهنده‌‌ها بهتر هستند؟ آیا کابرد دیگری از آن ها را می‌شناسید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در زیر همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید تا هم ما و هم دیگر همراهان از تجربیات شما بهره‌مند شویم.

نوشته نگاهی به طعم دهنده های طبیعی و انواع آن اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
https://vinayak.ir/natural-flavors/feed/ 0
طعم دهنده مایع و پودری چیست و چه کاربردهایی دارد؟ https://vinayak.ir/what-is-flavors/ https://vinayak.ir/what-is-flavors/#respond Sun, 21 Nov 2021 17:10:39 +0000 https://vinayak.ir/?p=3100 طعم‌‌ها چاشنی زندگی ما هستند که اگر نباشند، دنیای خوراکی‌های ما بی مزه است. در واقع اگر یک آشپزخانه را در نظر بگیریم، می‌توان گفت که […]

نوشته طعم دهنده مایع و پودری چیست و چه کاربردهایی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
طعم‌‌ها چاشنی زندگی ما هستند که اگر نباشند، دنیای خوراکی‌های ما بی مزه است. در واقع اگر یک آشپزخانه را در نظر بگیریم، می‌توان گفت که طعم ها سرآشپز آن آشپزخانه هستند و به غذا‌ها روح می‌بخشند. همه‌ی ما می‌دانیم که طعم چقدر مهم است و غذاهای بدون طعم چقدر کسل‌کننده و خستگی‌آور!!! شاید گفتن این موضوع تکراری باشد اما اولین چیزی که بعد از رنگ غذاها بر سر یک میز می‌تواند اشتیاق شما را برای ادامه دادن به غذا زیاد کند، طعم غذا است. اما این طعم ها از کجا می‌آیند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که طعم دهنده ها می‌توانند طبیعی یا غیر طبیعی باشند. همچنین آن‌ها می‌توانند به صورت طعم دهنده مایع و پودری باشند.

طعم دهنده های مایع یا اسانس‌ها همانطور از نامش مشخص است، به شکل مایع است و کاربردهای مختلفی نیز دارد و طعم دهنده های پودری نیز به صورت پودر می‌باشند. همچنین طعم دهنده های مایع و پودری در انواع مختلفی وجود دارند که ما در این مقاله قصد داریم به صورت کامل به معرفی و توضیح مختصری از آن‌ها بپردازیم. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی با طعم دهنده های مایع و پودری و انواع آن‌ها تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

طعم دهنده مایع و پودری چیست؟

همانطور که پیش‌تر گفتیم، طعم دهنده ها به دو صورت مایع و پودری در بازار وجود دارند که در هر دو شکل در طعم‌ها و اسانس‌های مختلفی تولید می‌شوند. درواقع طعم دهنده های مایع و پودری می‌تواند در طعم غذاها و خوراکی‌ها تاثیر زیادی بگذارند و حتی بو و طعم بد مواد خوراکی را از بین ببرند. همچنین برخی از طعم دهنده ها حاوی رنگ نیز هستند که در این صورت می‌توانند بر رنگ غذاها و خوراکی‌ها نیز تاثیرگذار باشند. این طعم دهنده ها در طعم ها و اسانس‌های مختلفی موجود هستند تا شما بنا بر نیاز خود و غذای موردنظرتان از آن‌ها استفاده کنید. در ادامه‌ی مقاله شما را با انواع طعم دهنده مایع و پودری آشنا می‌کنیم.

انواع طعم دهنده های مایع و پودری

طعم دهنده های مایع و پودری در طعم‌های مختلفی به بازار عرضه می‌شود که ما در این بخش از مقاله به معرفی آن‌ها می‌پردازیم. نکته مثبت این طعم دهنده ها این است که در طعم های مختلفی وجود دارند و شما می‌توانید بر اساس نیاز خود آن‌ها را انتخاب کنید. اما انواع طعم دهنده مایع و پودری عبارتند از:

طعم دهنده مایع و پودری

  • مغزیجات: مانند نارگیل، فندق، بادام زمینی، پسته، گردو و …
  • ادویه‌ای: مانند فلفل سیاه، فلفل قرمز، هل، دارچین، زیره، زنجبیل، پاپریکا، جعفری و …
  • میوه‌ای: مانند کیوی، شاتوت، انگور، هلو، زردآلو، گیلاس، بلوبری، سیب، خربزه، گلابی، موز و …
  • سنتی هندی: مانند بادام پسته، روغن حیوانی، گلقند، فرنی، پان ماساال
  • گیاه: مانند فلفل دلمه‌ای، فلفل سبز، هویج، گشنیز، خیار، گوجه، پیاز و …
  • گل و گیاه طبیعی: مانند چای سبز، اسطوخودوس، گیاه دارویی، رز، زعفران و …
  • مرکبات: مانند پرتقال، لیموترش، لیموناد، نارنگی، لیمو، ماندارین و …
  • نعناع: مانند ریحان، نعناع، نعناع دوتایی، کاج، منتول و …
  • قهوه: مانند خامه، عسل، بیسکوییت، وانیل، شیر، پنیر، شکلات، کاپوچینو، کارامل، کره، تیرامیسو و …

کاربرد طعم دهنده های مایع و پودری

همانطور که در مقالات رنگ خوراکی گفتیم که رنگ بسیار مهم است و رنگ های خوراکی کاربردهای زیادی داشتند، طعم دهنده ها هم موارد مصرفی زیادی دارند. طعم دهنده مایع و پودری می‌تواند در موارد مختلفی مانند پخت و پز، نوشیدنی‌ها، دسرها، بستنی‌ها، بیسکوییت‌ها، لبنیات، محصولات دارویی، شیرینی‌ها و … استفاده شود.

مزایای استفاده از طعم دهنده ها

شاید برایتان جالب باشد اما استفاده از طعم دهنده‌ها مزایای خود را نیز دارد که در این بخش از مقاله به توضیح آن می‌پردازیم. مصرف طعم دهنده ها از جمله طعم دهنده های مایع و پودری مزایای دارد که عبارتند از:

  • از تشنج جلوگیری می‌کند.
  • می‌تواند به عنوان ضد عفونی کننده عمل کند.
  • از التهاب و تورم جلوگیری می‌کند.
  • خلط آور است.
  • از ایجاد باکتری و قارچ‌ها جلوگیری می‌کند.
  • می‌تواند به عنوان مسکن عمل کند.
  • ضد خارش است.
  • از رماتیسم پیشگیری می‌کند.

آیا استفاده از طعم دهنده ها مضر است؟

در کنار مزایا و کاربردهایی که طعم دهنده مایع و پودری دارد، معایبی نیز به چشم می خورد که بد نیست اشاره‌ای کوتاه به آن داشته باشیم. در واقع ما همیشه گفته‌ایم، باز هم می‌گوییم که استفاده زیاد از هر نوع ماده‌ای می‌تواند خطر آفرین باشد اما در مورد مضرات استفاده از رنگ‌های خوراکی باید بگوییم که استفاده بیش از اندازه از آن می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند سر درد شود. همچنین توصیه می‌کنیم که کودکان و زنان باردار از طعم دهنده ها استفاده نکنند. در نهایت باید گفت که طرز استفاده از طعم دهنده ها بسیار مهم است که اگر به درستی از آن‌ها استفاده کنید، می‌توانید به شدت مضرات آن‌ها را کاهش دهید.

نتیجه گیری

رنگ، بو و طعم سه ویژگی عالی برای یک خوراکی و غذای خوشمزه به حساب می‌آیند که اگر با هم ترکیب شوند، یک بشقاب وسوسه انگیز خواهید داشت. در واقع، بودن هر کدام از این سه بدون حضور دیگری باعث می‌شود تا از جذابیت غذا کم شود. اما نکته مهم اینجاست که حتی اگر غذا بو و رنگ خاصی نداشته باشند ولی طعم بی‌نظیری داشته باشند می‌تواند نبود دو مورد دیگر هم تا حدی پوشش دهد. بنابراین می‌توان گفت طعم نسبت به دو مورد دیگر اولویت بالاتری دارد. پس در نهایت می‌توان نتیجه گرفت که حضور طعم دهنده ها در دنیای خوراکی‌ها ضروری است تا به کمک آن بتوانیم دنیای خوراکی ها را خوشمزه‌تر کنیم و جذابیتشان را بیشتر.

ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را با طعم دهنده مایع و پودری آشنا کنیم و کاربرد، مزایا و مضرات آن را نیز برایتان شرح دهیم. حتی در بخشی از مقاله انواع طعم دهنده های مایع و پودری را نیز توضیح دادیم و برای هر کدام مثال هایی آوردیم. در آخر برای ما بنویسید که آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ شما از چه نوع طعم دهنده‌هایی استفاده می‌کنید؟ آیا این ماده در مصرف روزانه شما قرار دارد؟ خوشحال می‌شویم اگر نظرات و تجربیات خود را با ما در زیر همین مقاله و در بخش نظرات به اشتراک بگذارید تا ما و دیگر همراهان نیز بتوانیم از تجربیات شما بهره‌مند شویم.

نوشته طعم دهنده مایع و پودری چیست و چه کاربردهایی دارد؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
https://vinayak.ir/what-is-flavors/feed/ 0
طعم دهنده چیست و انواع آن کدام است؟ https://vinayak.ir/what-is-a-flavoring/ https://vinayak.ir/what-is-a-flavoring/#respond Thu, 18 Nov 2021 07:31:19 +0000 https://vinayak.ir/?p=3086 به جرات می‌توان گفت اولین چیزی که بعد از رنگ غذا شما را می‌تواند جذب کند، طعم آن است. در مقالات پیشین به صورت کامل درباره […]

نوشته طعم دهنده چیست و انواع آن کدام است؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
به جرات می‌توان گفت اولین چیزی که بعد از رنگ غذا شما را می‌تواند جذب کند، طعم آن است. در مقالات پیشین به صورت کامل درباره رنگ‌های خوراکی صحبت کردیم اما در این مقاله قصد داریم تا وارد دنیای طعم دهنده ها شویم. همه‌ی ما به خوبی می‌دانیم که طعم چقدر در مواد غذایی مهم است و اگر غذایی بدون طعم و بدون مزه برای شما آورده شود، آن را دوست ندارید. به همین دلیل می‌توان گفت که طعم‌ها دنیای مواد خوراکی را مصادره کرده‌اند. اهمیت این موضوع اینطور مشخص می‌شود که اگر بر سر یک میز باشید و کلی غذاهای رنگی روی سفره باشید، قطعا شما جذب سفره می‌شوید اما این مجذوبیت تا زمانی دوام می‌آورد که آن مواد خوراکی طعم خوبی داشته باشند. یعنی اگر غذایی که می‌خوریم طعم نداشته باشد، خوش‌رنگ بودن دیگر هیچ اهمیتی ندارد.

نکته جالبی که وجود دارد، این است که طعم دهنده ها هم مانند رنگ های خوراکی دو دسته هستند، طبیعی و غیر طبیعی. در این مقاله ما به تمام این موارد خواهیم پرداخت و هر آن چیزی که لازم است تا شما درباره طعم دهنده ها بدانید را خواهیم گفت. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی کامل با طعم دهنده‌ها تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

طعم دهنده چیست؟

طعم دهنده ها

اگر بخواهیم به تاریخچه شروع طعم دهنده ها برگردیم، به زمان مصریان خواهیم رسید چرا که آن‌ها جز نفرات اولی بودن که ادویه‌ها، گیاهان و عصاره‌ها را به غذای خود اضافه کردند. اما اگر بخواهیم تعریف کوتاهی از طعم دهنده داشته باشیم باید بگوییم که ماده‌ای افزودنی که به مواد خوراکی اضافه می‌شود تا آن‌ها را از بی طعمی و بی مزگی نجات دهد. همانطور که پیش‌تر هم گفتیم طعم دهنده ها می‌توانند طبیعی یا غیرطبیعی باشند. در ادامه‌ی این مقاله به معرفی انواع طعم دهنده ها خواهیم پرداخت.

طعم دهنده های طبیعی

همانطور که از اسم طعم دهنده های طبیعی مشخص است، از مواد طبیعی ساخته می‌شود. مواد تشکیل دهنده‌ی این طعم دهنده ها از دل طبیعت به دست می‌آید. موادی مثل گیاهان می‌توانند جز طعم دهنده‌های طبیعی باشند. اما شاید برایتان این سوال پیش بیاید که این طعم‌دهنده‌ها چگونه تولید می‌شوند و به دست می‌آیند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که این نوع از طعم‌دهنده‌ها به وسیله‌ی روش‌هایی مانند تقطیر، تبخیر، تخمیر و …. به دست می‌آیند. از آنجایی که طعم‌دهنده‌های طبیعی از مواد طبیعی به دست می‌آیند و هیچ ضرری برای سلامتی نخواهند داشت، قیمت بالاتری نسبت به طعم دهنده های غیر طبیعی دارند. برای طعم دهنده‌های طبیعی به عنوان مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ادویه‌ها
  • میوه‌ها
  • سبزیجات
  • گیاهان
  • محصولات لبنی
  • محصولات پروتئینی

طعم دهنده های غیر طبیعی

بعد از معرفی طعم دهنده های طبیعی حالا نوبت به طعم دهنده های غیر طبیعی می‌رسد، این نوع طعم دهنده‌ها از مواد طبیعی تولید نمی‌شوند اما این موضوع جایی برای نگرانی ندارد. در واقع این نوع طعم‌دهنده ها در آزمایشگاه‌ها تولید می‌شود و نظارت بسیار بالایی روی روند تولید آن‌ها و ساختارشان است. این نوع طعم دهنده ها هم کاربرد یکسانی با نوع طبیعی آن دارند و هیچ تفاوتی در ساختارشان نیست. از مزایای طعم دهنده‌های غیر طبیعی می‌توان به قیمت مناسب‌تر و طیف مصرفی بیشتر آن‌ها اشاره کرد. در ادامه به چند مورد از طعم دهنده‌های غیر طبیعی اشاره خواهیم کرد:

  • طعم دهنده انواع میوه ها
  • طعم دهنده های ترکیبی از میوه‌ها مثل سیب موز، چند میوه
  • انواع اسانس ها

کاربرد طعم دهنده ها

طعم دهنده ها کاربردهای فروانی دارند و از آن ها برای موارد مختلفی استفاده می‌شود. به عنوان مثال در ادامه به شما خواهیم گفت که از آن‌ها برای چه مواردی می‌توانید استفاده کنید:

  • نوشیدنی‌ها
  • بستنی‌ها
  • شیرینی‌ها
  • دسرها
  • تهیه آدامس‌ها
  • خمیر دندان‌ها
  • داروسازی

آیا طعم دهنده ها برای سلامتی انسان مضر هستند؟

همانطور که خودتان هم می‌دانید مصرف هر چیزی به اندازه مضر نیست و سلامتی انسان را به خطر نمی‌اندازد اما اگر این میزان از حد معمول بیشتر شود، آنوقت می‌توان از آسیب‌هایی که برای انسان دارد، صحبت کرد. طعم دهنده‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستند و اگر بیش از حد تعادل مصرف شوند می‌تواند سلامتی انسان را به خطر بیندازد. در کل باید گفت که مصرف بیش از اندازه هر نوع افزودنی خوراکی می‌تواند موارد زیر را به همراه داشته باشد:

  • اختلال در نظم ضربان قلب
  • سردرد و سرگیجه
  • تهوع و معده درد
  • ایجاد علائم در افراد آلرژیک
  • بی خوابی و بد خوابی
  • مشکلات پوستی مانند آکنه

در نهایت توصیه می‌کنیم که کودکان در سن رشد از مواد خوراکی غیر طبیعی و حاوی افزودنی‌های شیمیایی کمتر استفاده کنند تا اختلالی در رشد و سلامت‌شان ایجاد نشود. همچنین اگر به صورت جدی مشکلات آلرژی یا آسم دارید در استفاده از موادی مانند رنگ‌های خوراکی و طعم‌دهنده‌ها احتیاط کنید.

نتیجه گیری

حس بینایی و حس چشایی دو حس قوی در انسان است تا زیبایی‌ها را ببینید و مزه‌ها را بچشد پس با این وجود اگر بر سر یک سفره بی رنگ و بی مزه بنشینید به خودتان ظلم کرده اید. از این گذشته همه‌ی ما دوست داریم تا وقتی میزبان مهمان های عزیزمان هستیم، میزی رنگین و غذاهایی خوش طعم را تدارک ببینیم، پس ما قطعا به رنگ‌ها و طعم ها احتیاج خواهیم داشت تا این خواسته خود را عملی کنیم. در مقالات پیشین رنگ خوراکی را به طور کامل معرفی کردیم و در پایان هر مقاله نیز گفتیم که سعی کنید تا از رنگ‌های خوراکی طبیعی موجود در بازار استفاده کنید. در این مقاله هم پیشنهاد ما همین است که تا جای ممکن از طعم‌دهنده های طبیعی استفاده کنید اما این به معنای این نیست که اصلا به سراغ نوع غیر طبیعی آن نرویم چرا که این مواد هم در آزمایشگا‌ه ها و حتی با نظارت و بررسی سخت گیرانه تری تولید و روانه بازار می‌شوند.

بنابراین گاهی نیازی است تا از مواد غیر طبیعی استفاده کنید چرا که کاربرد بیشتر و طیف رنگی و طعمی گسترده‌‌تری داریم اما توجه داشته باشید که این افزودنی‌ها را از جای مطمئن خریداری کنید. در این مقاله سعی کردیم تا تمام موارد لازم برای آشنایی با طعم دهنده‌ها را به شما بگوییم. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما در زیر همین پست به اشتراک بگذارید.

نوشته طعم دهنده چیست و انواع آن کدام است؟ اولین بار در شرکت وینایاک هندوستان. پدیدار شد.

]]>
https://vinayak.ir/what-is-a-flavoring/feed/ 0