Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'mfn_load_theme_textdomain' not found or invalid function name in /home/vinayaki/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
نگاهی به طعم دهنده های طبیعی و کاربرد آن ها | شرکت وینایاک هندوستان
طعم دهنده های طبیعی

نگاهی به طعم دهنده های طبیعی و انواع آن

تصور کنید چند نوع خوراکی روی یک میز قرار دارد و از شما خواسته می‌شود تا از بین آن‌ها چند خوراکی را برای خودتان انتخاب کنید. قطعا همه‌ی ما به دنبال خوراکی‌های هستیم که پایه و اساس آن‌ها از مواد طبیعی تشکیل شده باشد پس با چشم به دنبال واژه طبیعی روی خوراکی ها می‌گردیم. حتی استفاده از رنگ های خوراکی طبیعی و طعم دهنده های طبیعی برای ما در اولویت است. درواقع می‌توان گفت این موضوع در تمامی افراد صدق می‌کند و همه ترجیح می‌دهند مواد خوراکی طبیعی را استفاده ‌کنند چرا که نمی‌خواهند به سلامتی خود آسیبی بزنند.

همانطور که می‌دانید طعم دهنده های طبیعی از مواد طبیعی تشکیل می‌شوند و طرفداران بسیاری هم دارند. در مورد طعم دهنده ها در مقالات قبلی صحبت کردیم اما در این مقاله قصد داریم به صورت کامل به طعم دهنده‌های طبیعی بپردازیم و شما را با آن‌ها آشنا کنیم. اگر شما هم علاقمندید تا با طعم دهنده‌های طبیعی آشنا شوید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

طعم دهنده های طبیعی چیست؟

اگر مقاله طعم دهنده را در سایت وینایاک مطالعه کرده باشید، به صورت کامل با مفهوم طعم دهنده‌ها آشنا هستید. همچنین در آن مقاله ما به انواع طعم دهنده‌ها اشاره کردیم و گفتیم که به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ طعم دهنده‌های طبیعی و طعم دهنده های مصنوعی. اما شاید این سوال برایتان پیش بیاید که طعم دهنده های طبیعی کدامند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که طعم دهنده‌های طبیعی، آن دسته از طعم دهنده‌هایی هستند که بر اساس مواد طبیعی تولید می‌شوند.
طعم دهنده‌های طبیعی می‌توانند از مغزیجات، میوه‌ها، ادویه‌ها، گیاهان، مرکبات و … باشند. در واقع برای تولید این نوع از طعم دهنده تلاش می‌شود تا خیلی کم از مواد شیمیایی استفاده شود.

چرا وجود طعم دهنده ها اهمیت دارد؟

طعم و رنگ همیشه موضوعی مهمی در مواد غذایی بوده‌ است. خیلی وقت ها ما مواد خوراکی را بخاطر طعم و رنگشان انتخاب می‌کنیم و توجهی به ارزش غذایی آن‌ها نداریم. پس نتیجه می‌گیریم طعم و رنگ در جذب مشتری مسئله مهمی بوده و است تا این حد که اگر شما یک تولید کننده باشید، داشتن طعم منحصر به فرد تولیداتان می‌تواند یک مزیت رقبابتی برای شما نسبت به رقبا به حساب بیاید.

همچنین از نظر فردی اگر بخواهیم به این موضوع نگاهی داشته باشیم، می توان گفت که گاهی طعم‌ها می‌توانند یادآور خاطرات خوب و شیرینی برای ما باشند. به همین دلیل است که طعم ها برای ما مهم هستند. به دلیل همین اهمیت و رشد روزافزون کارخانه‌ها، اهمیت طعم دهنده های طبیعی بالاتر رفته است. حالا اگر کارخانه‌ای از طعم دهنده‌های طبیعی در تولیدات خود استفاده کند، قطعا موفق‌تر خواهد بود و مردم نیز تمایل بیشتری به خرید از آن برند دارند.

طعم دهنده های طبیعی از چه موادی تهیه می شوند؟

تولید طعم دهنده های طبیعی

همانطور که پیش‌تر هم گفتیم طعم‌دهنده های طبیعی از مواد طبیعی تولید می‌شوند که در این بخش از مقاله به چند مورد از این مواد طبیعی اشاره خواهیم کرد:

  • مرکبات که این دسته می‌تواند شامل هر میوه یا آب میوه ای باشد.
  • گیاهان و سبزیجات که می تواند شامل هر نوع سبزی و گل و گیاه طبیعی باشد.
  • موارد لبنیاتی شامل شیر، پنیر، خامه و …
  • مغزیجات مانند: نارگیل، فندق، بادام زمینی، گردو، پسته و …
  • ادویه‌ای که شامل تمامی ادویه‌‌ها مانند: فلفل سیاه، هل، دارچین، زنجبیل و ….

کاربرد طعم دهنده های طبیعی

طعم دهنده های طبیعی هم مانند دیگر طعم دهنده ها کاربردهای فراوانی دارد که ما در این بخش از مقاله به برخی از کاربردهای آن اشاره خواهیم کرد:

  • برای طعم دادن به هر نوع ماده غذایی
  • برای طعم دادن به نوشیدنی های مختلف
  • استفاده در صنعت داروسازی برای تولید شربت‌های دارویی
  • استفاده در آدامس‌ها و دیگر تنقلات

این‌ها بخش کوچیکی از کاربردهای رنگ خوراکی است اما این را بدانید که این کاربردهای به همینجا ختم نمی شود و گستره مصرفی بالایی دارد.

آیا استفاده از طعم دهنده های طبیعی بی خطر است؟

به طور کلی باید گفت که نظارت سختی بر روی این مواد وجود دارد و تا حد زیادی جای نگرانی برای استفاده از آن‌ها نیست. در واقع طعم دهنده‌های طبیعی توسط (FEMA) برای ارزیابی های استانداردهای ایمنی مورد بررسی قرار می‌گیرند و نتیجه این ارزیابی ها در نهایت به FDA گزارش می‌شوند. بنابراین با وجود این بررسی‌ها می‌توان گفت که استفاده از طعم دهنده های طبیعی ضرری برای سلامتی انسان ندارد.

در نهایت این موضوع را به خاطر داشته باشید که از هر ماده‌ای باید به اندازه متعادل مصرف کرد چرا که هر چقدر هم آن ماده به سلامتی شما آسیب نزند اما استفاده بیش از اندازه از آن مضراتی دارد که قابل چشم‌پوشی نیست. در ادامه به برخی از مضرات استفاده بی رویه از طعم دهنده‌های طبیعی اشاره خواهیم داشت:

  • سردرد و میگرن
  • ایجاد مشکل در افراد آلرژیک
  • مشکلات گوارشی
  • بالا رفتن ضربان قلب
  • بی خوابی
  • مشکلات پوستی مانند: خارش، جوش، اگزما و …

از طعم دهنده ها استفاده کنیم یا نه؟

مگر می‌شود غذایی را بدون طعم و رنگ سرو کرد یا مگر کسی هست که از غذا یا خوراکی‌های بی رنگ و طعم خوشش بیاید. قطعا طعم ها در دنیای خوراکی‌ها پادشاهی است که بر این قلمرو حکمرانی می‌کند. حتی وجود رنگ خوراکی هم در دنیای خوراکی‌ها خالی از لطف نیست و حتی می‌توان گفت که ضروری است. اما در مورد طعم نمی‌شود به هیچ وجه کوتاهی کرد چرا که غذایی که طعم خوبی ندارد کسی را به خودش جذب نمی‌کند.

همانطور که پیش‌تر هم گفتیم طعم دهنده ها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند که ما در این مقاله قصد داشتیم شما را به صورت کامل با طعم دهنده‌های طبیعی آشنا کنیم.  در طول مقاله به اهمیت دهنده‌ها، کاربرد طعم دهنده‌های طبیعی، معایب استفاده بی رویه از آن نیز اشاره کردیم. در نهایت شما برایمان بنویسید که آیا این مقاله برایتان مفید بود؟ آیا شما از طعم دهنده های طبیعی استفاده کرده‌اید؟ به نظر شما کدوم نوع از طعم دهنده‌‌ها بهتر هستند؟ آیا کابرد دیگری از آن ها را می‌شناسید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در زیر همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید تا هم ما و هم دیگر همراهان از تجربیات شما بهره‌مند شویم.

آنچه در این مقاله می خوانید:

×