مطمئنا اسم کافور به گوش همه شما خورده است ولی شاید به طور کامل با آن آشنایی نداشته باشید. سالهای زیادی است که از کافور در طب سنتی استفاده میشود. این ماده کاربردهای زیادی دارد و برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. میتوان حدس زد اولین چیزی که بعد از شنیدن اسم این ماده در ذهن خیلی از افراد میآید، مربوط به مرگ و شستشوی مرده است اما باید بگوییم اگر این تصور را دارید سخت در اشتباه هستید. کافور گیاهی است که کاربردهای زیادی دارد که بعد از شنیدن مزایا و کاربردهایش حتما متعجب خواهید شد. بسیاری از افراد به توصیه طب سنتی از این گیاه برای درمان بیماری استفاده میکنند. این گیاه به دو صورت خوراکی و موضعی مورد استفاده قرار میگیرد.
این گیاه به عنوان گیاه مرگ و زندگی نیز شناخته میشود. اگر قصد دارید به صورت کامل با این گیاه آشنا شوید، از کاربردهای آن سر درآورید و در جای مناسب بهترین بهره را از آن ببرید، پیشنهاد میکنیم تا پایان مقاله همراه ما باشید.
کافور چیست؟
کافور نام یک درخت است که مادهای به شکل موم و دارای رنگ سفید با طبع سرد و خشک از آن خارج میشود. این ماده از یک درخت با نام کاپور که دارای ارتفاع ۵۰ متر است و در کشورهایی مانند ویتنام، چین و ژاپن رشد میکند، به دست میآید. این ماده سفید رنگ با طبعی سرد و خشک است و به دلیل کاربردهای زیادی که دارد در بسیاری از کشورها مورد مصرف قرار میگیرد. به عنوان مثال در کشوری مثل چین از این ماده برای دور کردن خزندگان استفاده میکردند. کافور بویی قوی داشته و به صورت قرص، پودر و محلولهای روغنی مورد استفاده قرار میگیرد. از این ماده به عنوان ضدعفونی کننده استفاده میشود. کافور کاربردهای زیادی دارد که در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.کافور چه کاربردهایی دارد؟
کافور با توجه به کاربردهای دارویی و خاصیت ضدعفونی کنندگی آن در موارد مختلفی استفاده میشود که با اطلاع از این موارد میتوانید در زمان مناسب بهترین بهره را از این ماده ببرید. در ادامه به مهمترین کاربردهای این ماده اشاره خواهیم کرد:موارد دارویی
- درمان گلودرد و سرفه: از این ماده برای درمان سرفه و گلودرد استفاده میکنند چراکه کافور بوی تندی دارد و میتواند باعث صاف شدن سینه و باز شدن مجاری بینی شود.
- درمان پوکی استخوان: کافور میتواند به جای استفاده از کرمهای مختلف برای درد مفاصل از پوکی استخوان شما جلوگیری کند.
- بهبود دردهای عضلانی: کافور به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی میتواند دردهای عضلانی شما را تسکین دهد.
- رفع مشکلات اسپاسم: این ماده خاصیت آرام بخشی دارد و میتواند آرامش را در شما ایجاد کرده و از عصبی شدن دور کند.
- درمان اسهال: کافور میتواند یکی از راهحلهای مشکلات شکمی و گوارشی شما باشد تا از شر اسهال خلاص شوید.
- رفع مشکلات معده: همه ما بخاطر داشتن عادات غذایی اشتباه دچار مشکل هستیم و در این مورد نیز کافور به کمک ما میآید.
- درمان آسم: این ماده یکی از مورادی است که میتواند برای درمان آسم مفید باشد چرا که به دلیل داشتن بوی تند مجاری تنفسی را باز میکند.
- درمان نارسایی قلب: از ترکیب کافور با مواد دارویی دیگر میتوان به درمان نارسایی قلب کمک کرد.
- بهبود گردش خون: با استنشاق کافور میتوان به افزایش گردش خون کمک کرد.
- کاهش درد: کافور همچنین به عنوان تکسین دهنده درد نیز موثر است. به عنوان مثال درد ناشی از نیش حشرات را تسکین میدهد.
موارد پوست و مو
- درمان جوش صورت و آکنه: کافور میتواند به درمان آکنههای روی پوستتان کمک کند، همچنین از ایجاد آکنه جدید نیز روی پوست جلوگیری خواهد کرد.
- تقویت رشد مو: ریزش مو مشکلی است که این روزها گریبان گیر همه شده و کافور میتواند تاثیر به سزایی روی رشد و تقویت ریشه مو داشته باشد.
- رفع شپش مو: کافور همچنین میتواند به رفع شپش مو نیز کمک کند. فقط کافیست آن را با روغن نارگیل ترکیب کنید تا از شر شپشها خلاص شوید.
- درمان اگزما: از کافوز برای درمان اگزما نیز استفاده میشود چرا که خاصیت ضدالتهابی دارد.
- درمان تبخال: این ماده احساس خنکی به شما میدهد به همین دلیل میتواند برای درمان تبخال موثر واقع شود.
- رفع خارش پوست: یکی دیگر از موارد استفاده از کافور به خاطر داشتن خاصیت ضدالتهابی بودن، رفع خارش و تحریکهای پوستی است.
کافور چه مضراتی برای سلامتی دارد؟
همیشه هر مادهای در کنار داشتن مزایا و ویژگیهایش، معایبی نیز داشته که توانسته به عنوان یک تهدید برای سلامتی انسان به حساب آید. کافور هم در کنار مزایای که دارد، مضراتی هم برای سلامتی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:- این ماده خاصیت سمی دارد و اگر فرد زمان زیادی با آن در تماس باشد، میتواند موجب مسمومیت فرد شود.
- مصرف کافور بیشتر از ۲ گرم ایجاد مسمومیت در حد مرگ میکند.
- در دوران بارداری استفاده از کافور برای سلامتی نوزاد بسیار خطرناک است.
- خوردن این ماده میتواند باعث ایجاد لرز، تاری دید و تکرر ادرار شود.
- ممکن است استفاده از این ماده به صورت موضعی موجب مسمومیت شود چرا که میتواند از راه تنفس مقدار زیادی از آن وارد بدن شود.
- برای افرادی که آلرژی دارند میتواند ایجاد حساسیت کند.