Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'mfn_load_theme_textdomain' not found or invalid function name in /home/vinayaki/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
رنگ کارموزین چیست و چه کاربردی دارد؟ | شرکت وینایاک هندوستان
رنگ کارموزین

همه چیز درباره رنگ خوراکی کارموزین

احتمالا ظاهر غذا برای همه مهم است و اگر آن غذا رنگ و لعاب خوبی داشته باشد، طبیعی است که شما را وسوسه کند. اما آیا تا به حال به این موضوع دقت کرده‌اید که رنگ‌های گرم مانند قرمز و نارنجی چقدر می‌توانند روی اشتها تاثیرگذارتر باشند؟ آیا خود شما به هنگام مواجهه با غذاهایی رنگی اشتهایتان باز نمی‌شود؟ آیا برایتان پیش آمده که نسبت به غذایی که رنگ و رویی بی روح دارد بی میل شوید؟ اگر جواب شما به این سوال مثبت است پس می‌توان به جرات گفت که اولین مورد مهم در غذا‌ها، رنگ و ظاهر آن‌هاست. همه‌ی ما به هنگام رفتن به مهمانی یا یک رستوران جذب غذاهای رنگی روی میز می‌شویم و در اولین فرصت مزه‌ی آن را می‌چشیم. رنگ‌های خوراکی طیف رنگی زیادی دارند و با توجه به رنگ‌شان، کاربردهای مختلفی نیز دارند. در مقاله قبل به شما رنگ برلیانت بلو را معرفی کردیم و در این مقاله قصد داریم رنگ کارموزین (Carmoisine) را معرفی کنیم و کاربردها و ویژگی‌هایش را نیز بیان خواهیم کرد. کارموزین به رنگ قرمز است که می‌تواند جلوه جذابی به غذا و سفره‌های شما بدهد. اگر می‌خواهید به صورت کامل با این رنگ خوراکی آشنا شوید تا پایان مقاله همراه ما باشید.

رنگ خوراکی کارموزین (Carmoisine) چیست؟

کارموزین یکی دیگر از رنگ‌های خوراکی است که با نام‌های آزوروبین، دی سدیم هیدروکسیل یا اسید قرمز نیز شناخته می‌شود. این رنگ خوراکی دارای طیف رنگی گسترده‌ای است که در اصل به رنگ قرمز آلبالویی بوده و گاهی دارای طیف رنگی قهوه‌ای نیز می‌باشد. با کم و زیاد کردن میزان دز مصرفی از این رنگ می‌توان به طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها دست پیدا کرد. این رنگ در دسته‌ی نمک‌های دی سدیم قرار می‌گیرد و به عنوان رنگ مصنوعی شناخته می‌شود. کاربردهای این نوع رنگ بسیار زیاد است، به همین دلیل نه تنها در خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها بلکه در صنایعی مانند نساجی نیز از آن استفاده می‌شود که در ادامه مقاله حتما به کاربردها کامل این نوع رنگ اشاره خواهیم کرد. رنگ کارموزین در گروه‌ رنگ‌‌های آزو قرار می‌گیرد و با شماره E122 شناخته می‌شود. همچنین قابل ذکر است که ایین رنگ خوراکی به دو صورت پودری و محلول در آب و روغن نیز در بازار عرضه می‌شود. نحوه‌ی مصرف این نوع رنگ به این صورت است که پس از قرار گرفتن ماده خوراکی یا غیرخوراکی در معرض حرارت و ایجاد عمل تبخیر، استفاده می‌شود. استفاده از این نوع رنگ نیز مانند هر رنگ مصنوعی دیگری ممکن است برای برخی افراد آلرژی‌زا باشد یا با استاندارد‌های برخی کشور‌ها تداخل داشته و مصرف آن ممنوع باشد. کشور‌های مانند سوئد، ژاپن، کانادا استفاده از این نوع رنگ را ممنوع اعلام کرده‌اند اما در کشور ایران یا کشورهایی مانند انگلیس، آمریکا و اروپا استفاده از این رنگ در کارخانه‌جات رواج دارد و برای مواد خوراکی مختلفی از آن استفاده می‌شود. شما حتی می‌توانید این نوع رنگ خوراکی را تهیه کرده و در منزل برای تزیین و رنگ دادن و جذاب کردن غذاهایتان از آن استفاده کنید.

کاربردهای رنگ کارموزین

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، از آنجایی که رنگ کارموزین می‌تواند طیف رنگی گسترده‌ای از قرمز آلبالویی تا قهوه‌ای را تولید کند، به همین دلیل در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. قابل توجه است که چیزی حدود 60 تا 70 درصد از مصارف صنایع غذایی و نساجی توسط این رنگ مصنوعی تامین می‌شود چرا که نسبت به رنگ‌های طبیعی بسیار به صرفه‌تر است. در ادامه به صورت کامل توضیح خواهیم داد:

کارموزین

صنایع غذایی

رنگ کارموزین به دلیل داشتن رنگ قرمز جذابش و با توجه به پتانسیل تولید طیف رنگی گسترده، در صنایع غذایی به شدت مورد استقبال قرار دارد. از این نوع رنگ در انواع نوشیدنی‌ها مانند: نوشابه و شربت‌ها و همچنین در موارد دیگر از جمله ژله‌ها، پاستیل‌ها، دسرها، شیرینی‌ها، مربا، ادویه، بستنی، آبنبات‌ها سس‌ها و … استفاده می‌شود. بنابراین از این رنگ هم در کارخانجات و هم در منازل برای رنگ دادن و جذاب کردن ظاهر غذا استفاده می شود.

صنایع نساجی

این نوع رنگ مصنوعی تنها در صنایع غذایی کاربرذ ندارد و از آن در صنایع دیگری مانند نساجی نیز استفاده می‌شود چرا که رنگ دهی خوبی دارد و می‌توان توسط آن بسیاری از رنگ‌ها را با کم زیاد کردن دز آن یا با ترکیب رنگ‌های دیگر ایجاد کرد.

صنایع دارویی و آرایشی

از این نوع رنگ همچنین در صنایع دارویی و آرایشی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مواردی که می‌توان در این زمینه به آن اشاره کرد دهانشویه‌ها، شربت‌ها و رنگ دادن به لوازم‌های آرایشی مانند رژلب است.

آیا رنگ کارموزین تهدیدی برای سلامتی است؟

تمامی رنگ‌های مصنوعی توسط مواد شیمیایی تولید می‌شود و استفاده زیاد از مواد شیمیایی می‌تواند برای سلامتی انسان مضر باشد. به همین دلیل توصیه ما همیشه این است که اگر مصرف شما از رنگ‌های خوراکی زیادی است، سعی کنید تا جای ممکن از رنگ‌های طبیعی استفاده کنید. اما در برخی موارد لازم است از رنگ‌های مصنوعی استفاده شود چرا که نه تنها پایداری بیشتری دارند بلکه مصرف آن‌ها به صرفه‌تر است. تحقیق صد در صدی مبنی بر خطرناک بودن این رنگ خوراکی وجود ندارد اما برخی افراد که بیماری‌هایی مانند آلرژی و آسم دارند بهتر است از این نوع رنگ استفاده نکنند چرا که ممکن است باعث حساسیت در آن‌ها شود. در کودکان نیز مصرف زیاد از رنگ کارموزین می تواند به صورت بیش فعالی بروز کند.

حرف پایانی

رنگ همه چیز است. همانطور که یک دنیای سیاه و سفید هیچ جذابیتی ندارد، یک سفره بی رنگ و روح هم نمی‌تواند وسوسه انگیز باشد. یک میز با غذاهایی رنگین نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب کرده و اشتهایش را باز می‌کند. سالیان سال است که رنگ خوراکی هم به صورت طبیعی و هم به صورت مصنوعی تولید می‌شود و هر کسی با توجه به نوع نیازش از آن استفاده می‌کند. همانطور که اشاره کردیم صنایع مختلفی از رنگ‌های خوراکی مصنوعی به خصوص رنگ کارموزین استفاده می‌کنند. رنگ کارموزین با توجه به طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها که ایجاد می‌کند، بسیار هم به صرفه است. بنابراین کارخانجات برای جذاب کردن محصولاتشان از این نوع رنگ‌های خوراکی بهره می‌برند. آیا تا به حال از رنگ‌های خوراکی مصنوعی استفاده کرده‌اید؟ چقدر با رنگ کارموزین آشنایی داشتید؟ آیا این مقاله برای شما مفید بود و اطلاعات لازم را در مورد این رنگ در اختیارتان قرار داد؟ فکر می‌کنید از این نوع رنگ دیگر در چه صنایعی استفاده می‌شود؟ اگر این مقاله برای شما مفید بود و به رنگ زرد نیز برای جذاب کردن غذاهایتان علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله رنگ سانست یلو را نیز مطالعه کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما در زیر همین پست به اشتراک بگذارید.

1 دیدگاه

  1. علی گفت:

    مطالب بسیار عالی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانید:

×