Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'mfn_load_theme_textdomain' not found or invalid function name in /home/vinayaki/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
روغن گیاهی سدر چیست و چه فوایدی دارد؟ | شرکت وینایاک هندوستان
روغن گیاهی سدر

روغن گیاهی سدر چیست و چه فوایدی دارد؟

خیلی از ما قبل از رفتن به سمت داروهای شیمیایی که در کنار بهبودی بیماری‌ها مشکلات دیگری را ایجاد می‌کنند، تمایل داریم تا از داروهای گیاهی استفاده کنیم. روغن های گیاهی نیز یکی از انواع داروهای گیاهی است که انواع مختلف آن فواید زیادی برای سلامتی دارد. و اما روغن گیاهی سدر یکی از این روغن های گیاهی است که فواید و مزایای زیادی برای بدن و بهبود و پیشگیری از بیماری‌های مختلف دارند.

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که داروهای گیاهی و طب سنتی را به داروهای شيميايی ترجیح می‌دهید، این مقاله برای شما نوشته شده است. ما در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از روغن های گیاهی پرکاربرد و با فایده یعنی روغن گیاهی سدر آشنا کنیم پس پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

روغن گیاهی سدر چیست؟

شاید بهتر باشد تا قبل از رفتن به سراغ معرفی این روغن کمی درباره درخت و گیاه سدر صحبت کنیم. درخت سدر که به شکل مخروط و شبیه به درخت کاج است، در مناطق مدیترانه‌ای رشد می‌کند و بومی کوه‌های هیمالیای غربی است. طبع این گیاه گرم و خشک بوده و خواص فراوانی برای پوست و مو دارد. اما حالا نوبت به توضیح درباره روغن گیاهی سدر می‌رسد و باید گفت که برای قابل مصرف‌تر شدن این گیاه آن را به روغن تبدیل می‌کنند و این روغن گیاهی خواص فراوانی برای پوست و مو دارد. در ادامه مقاله قصد داریم تا شما را با خواص این گیاه به صورت کامل آشنا کنیم.

روغن سدر چگونه تهیه می‌ شود؟

تهیه روغن گیاهی سدر

روغن سدر از دانه‌های گیاه سدر به دست می‌آید و فرایند تولیدش بسیار سخت و وقت گیر است. برای تهیه این روغن، از ترکیب آب و سدر به کمک عمل تقطیر استفاده می‌شود. گفتنی است که این گیاه بسیار خوشبو است و می‌تواند علاوه بر مزایای فراوانی که دارد بر آرامش روانی و افزايش تمرکز موثر باشد. همچنین این گیاه خواص زیادی دارد که در ادامه‌ی مقاله با شما در میان خواهیم گذاشت.

خواص روغن گیاهی سدر

همانطور که پیش‌تر هم گفتیم، روغن های گیاهی می‌توانند با توجه به خواصی که دارند مزایا و فواید متفاوتی داشته باشند. گیاه سدر نیز فواید زیادی دارد که در ادامه به معرفی و توضیح این خواص خواهیم پرداخت:

1. پوست را روشن و مرطوب می کند

یکی از خواص روغن این گیاه، داشتن خاصیت روشن کنندگی پوست است. به همین دلیل است که از آن در تهیه و تولید محصولات روشن کننده پوست استفاده می‌شود. همچنین از این روغن برای نرم و مرطوب کردن پوست نیز استفاده می‌شود چرا که می‌تواند با کمک هیدراتاسیون پوست از خشک شدن پوست جلوگیری کند.

2. به درمان مشکلات پوستی مانند اگزما کمک می کند

همانطور که می دانید اگزما یکی از انواع مشکلات پوستی است و علائمی مانند خشکی، خارش و تاول را با خودش دارد که این روغن می‌تواند اینجا هم به کمک ما بیاید و به روند بهبودی مشکل ما کمک کند.

3. در درمان مشکل شوره و ریزش مو موثر است

از آنجایی که روغن گیاهی سدر می‌تواند باعث گردش خون در پوست سر و تقویت فولیکول های مو می‌شود به همین دلیل می‌تواند به تقویت رشد مو و جلوگیری از ریزش و همچنین از بین بردن شوره سر کمک کند.

4. باعث افزایش آرامش و بهبود عملکرد مغز می‌شود

بو و رایحه خوب سدر باعث می‌شود تا به آرامش فرد کمک کند و از استرس و اضطراب به دور باشد. به همین دلیل روغن گیاهی سدر به عنوان روغن آرامش‌بخش نیز شناخته می‌شود.

5. به درمان درد مفاصل کمک می کند

شاید شنیدن این مورد که روغن گیاهی سدر به درمان درد مفاصل کمک می‌کند، عجیب به نظر برسد اما این موضوع واقعیت دارد. در واقع این روغن از آنجایی که خاصیت ضدالتهابی دارد و تسکین دهنده درد است، می‌تواند تاثیر خوبی بر تسکین درد مفاصل و بیماری رماتیسم داشته باشد.

6. موجب سفت شدن عضلات و پوست می شود

روغن گیاهی سدر از خاصیت سفت کنندگی برخوردار است، به همین دلیل خیلی از افراد از این روغن برای سفت کردن و جوان سازی عضلات و پوست استفاده می‌شود. بنابراین با ماساژ دادن این روغن روی پوست خود می‌توانید به سفت شدن و جوان سازی پوست خود کمک کنید.

7. به درمان بی خوابی کمک می کند

همانطور که پیش تر هم گفتیم روغن گیاهی سدر به دلیل داشتن رایحه خوش بویی که دارد، می‌تواند خاصیت آرامش بخشی داشته باشد و به آرامش انسان کمک کند. بنابراین این روغن می‌تواند برای کسانی که شب ها اذیت می شوند و مشکل بی خوابی دارند کمک کند.

8.به درمان زخم های سطحی کمک می‌کند

بسیاری از افرادی که در طب سنتی فعالیت می‌کنند، از این روغن برای بهبود زخم های سطحی استفاده می‌کنند چرا که روغن گیاهی سدر خاصیت ضد عفونی کننده و ضد میکروبی دارد که می‌تواند به بهبود و درمان زخم های سطحی کمک کند.

9.برای مشکلات دهان و دندان و لثه موثر است

پوسیدگی دندان و مشکلات لثه کسی را نبوده که گرفتار نکرده باشد. روغن گیاهی سدر به دلیل داشتن خاصیت ضد میکروبی و ضدباکتری بودن می‌تواند در این مورد نیز امتحان خودش را به خوبی پاس کند. روش استفاده از این روغن می‌تواند به صورت دهانشویه باشد فقط دقت داشته باشید که روغن را قورت ندهید.

10. از نیش حشرات جلوگیری می کند

خیلی از افراد در برخی فصل‌های سال و مسافرت از نیش حشرات در امان نیستند و همانطور که می دانید جای نیش حشرات گاها دردناک است. شما می‌تواند از روغن گیاهی سدر به همراه روغن دیگری مانند آویشن برای دور کردن حشرات از اطراف خودتان استفاده کنید.

11. به درمان بیماری های تنفسی کمک می کند

بسیاری از افراد در طول زندگی خود از بیماری‌هایی مانند آسم رنج می‌برند و اینجا داروها و روغن های گیاهی می‌توانند به کمک ما بیایند. روغن گیاهی سدر نیز به دلیل ضد التهاب بودن می‌تواند به بهبود بیماری های تنفسی کمک کند. همچنین افراد دچار مشکلات تنفسی می‌تواند از بخور سدر برای باز کردن راه های تنفسی خود استفاده کنید.

نتیجه گیری

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که همیشه به دنبال موادطبیعی، مواد گیاهی، روغن های گیاهی و در کل موادی که برای سلامت انسان ضرری نداشته باشند، هستید، خواندن این مقاله برای شما مفید بوده است. روغن گیاهی سدر با توجه به خواص و کاربردهایی که دارد، برای مصارف مختلفی استفاده می‌شود. ما در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل درباره این روغن، خواص و کاربردهایش صحبت کنیم. اگر این مقاله را مفید می‌بینید آن برای با دوستان و کسانی که به فکر سلامتیشان هستند به اشتراک بگذارید. در انتها خوشحال می‌شویم اگر نظرات خود را در زیر همین مقاله با ما و دیگر همراهان به اشتراک بگذارید.

آنچه در این مقاله می خوانید:

×