Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'mfn_load_theme_textdomain' not found or invalid function name in /home/vinayaki/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
پودر پاپریکا چیست و چه فوایدی دارد؟ | شرکت وینایاک هندوستان
پودر پاپریکا چیست

پودر پاپریکا چیست و چه خواصی دارد؟

ادویه‌ها بخش مهمی از طعم، رنگ و بوی زندگی ما را تشکیل می‌دهند، مردم هر کشور یا هر منطقه‌ای در دنیا، براساس ذائقه خود از ادویه‌های مختلفی در غذاها و نوشیدنی‌های‌شان استفاده می‌کنند. ادویه‌ها تاثیری شگفت‌انگیز بر طعم غذاهای ما دارند و علاوه‌بر آن، بو و رنگی جذاب نیز به آن‌ها می‌دهند.

در بین انواع ادویه که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد، پودر پاپریکا یکی از محبوب‌ترین طعم‌دهنده و عصاره آن جز یکی از پرکاربردترین رنگ‌های خوراکی طبیعی است که در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. پودر پاپریکا، از انواع فلفل، به ویژه فلفل دلمه‌ای (Bell Pepper) تهیه می‌شوند و رنگ قرمز زیبایی دارد. پودر پاپریکا و عصاره قرمز رنگ آن کاربرد وسیعی در آشپزی و صنایع غذایی دارند. اگر دوست دارید با پودر پاپریکا و عصاره آن بیشتر آشنا شوید، حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

پودر پاپریکا چیست؟

پودر پاپریکا

پاپریکا ادویه‌ای پرکاربرد در دنیا است که نخستین بار در سال ۱۸۳۱ در ترکیه و سپس در سال ۱۸۹۶ در انگلیس مورد استفاده قرار گرفت. امروز این ادویه در کشورهای آرژانتین، مکزیک، مجارستان، صربستان، اسپانیا، هلند، چین، هندوستان و برخی نقاط آمریکا تهیه می‌شود. پاپریکا می‌تواند از فلفل‌های شیرین، مثل فلفل دلمه‌ای و همچنین با استفاده از انواع فلفل تند تهیه شود و طعم آن نیز بسته به نوع فلفلی که برای تهیه آن استفاده شده، ممکن است شیرین یا تند باشد.

انواع پاپریکا

با این که پودر پاپریکا از انواع مختلفی از فلفل‌ها تهیه می‌شود اما به طور معمول آن را با فلفل دلمه‌ای قرمز که طعمی نسبتا شیرین دارد، تهیه می‌کنند. به طور کلی پودر پاپریکا دارای ۳ نوع مختلف است که در ادامه با آن‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

پاپریکا شیرین

شناخته‌شده‌ترین شکل پاپریکا، نوع شیرین آن است که از فلفل دلمه‌ای تهیه می‌شود، اساسا آن چیزی که به عنوان پاپریکا در جهان شهرت یافته، پاپریکا شیرین است. این ادویه رنگ قرمز جذابی به غذاها می‌دهد و معمولا آن را به همان صورت خشک و پودری روی تخم‌مرغ، انواع سالاد و گوشت می‌ریزند. طعم آن، همانطور که از نامش برمی‌آید، شیرین است و هیچ طعم تندی ندارد. در رسپی‌هایی که به نوع پودر پاپریکا اشاره مستقیم نشده، منظور همان پاپریکا شیرین است.

پاپریکا تند

پودر پاپریکا تند که به عنوان پاپریکا مجارستانی نیز شناخته می‌شود نیز محبوبیت خاص خود را دارد. این ادویه از فلفل چیلی با طعم تند و رنگ قرمز تهیه می شود. پاپریکا تند در طبخ غذاهای معروفی مثل گولاش (نوعی خورش معروف که در کشورهای اروپایی طبخ می‌شود) مورد استفاده قرار می‌گیرد و باعث ایجاد طعم تند و رنگ قرمز در غذا می‌شود.

پاپریکا دودی

پودر پاپریکا دودی که آن را به عنوان پاپریکا اسپانیایی نیز می‌شناسیم، می‌تواند از انواع فلفل‌های تند، نسبتا تند و شیرین تهیه شود. برای دودی کردن این فلفل‌ها آن‌ها را بر روی بلوط یا پوست پسته و بادام آتش‌زده قرار می‌دهند که طعم و بویی مطلوب به خود بگیرد.

فلفل‌های دودی شده سپس پودر می‌شوند و بسته به نوع فلفلی که برای تهیه آن‌ها استفاده شده، به عنوان پاپریکا دودی تند یا پاپریکا دودی شیرین مورد استفاده قرار می‌گیرند. فرآیند دودی شدن، علاوه‌بر دادن طعم و بویی ویژه، باعث قوی‌تر شدن رنگ فلفل نیز می‌شود. در نتیجه استفاده از انواع پاپریکا دودی باعث اضافه شدن رنگ و عطر و طعمی قوی به غذا می‌شود.

کاربرد پودر پاپریکا

پودر پاپریکا در هر منطقه از دنیا براساس ذائقه مردم همان منطقه تهیه می‌شود، به همین ترتیب کاربرد این ادویه نیز در کشورهای مختلف می‌تواند متفاوت باشد. پودر پاپریکا به دلیل آنکه هم طعم و هم رنگ قویی دارد باید تاثیر آن را بر غذایی که می‌خواهیم این ادویه را به آن اضافه کنیم، در نظر بگیریم.

پاپریکا را می‌توان در انواع سالاد و غذاهای پختنی استفاده کرد. اگر تمایل دارید از نوع شیرین آن استفاده کنید در نظر داشته باشید که طعم غذای شما بعد از اضافه کردن این ادویه تغییر چندانی نخواهد کرد و در حقیقت پاپریکا شیرین بیشتر به منظور ایجاد رنگ زیبا در غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. حمص یکی از معروف‌ترین غذاهایی است که بر روی آن از پودر پاپریکا (شیرین) استفاده می‌شود.

در استفاده از پاپریکا تند و دودی دقت بیشتری باید کرد، زیرا این دو نوع پاپریکا، علاوه بر رنگ و بو، طعم قویی نیز دارند و می‌توانند بر مزه نهایی غذا تاثیر ویژه‌ای بگذارند. از پاپریکا تند در تهیه انواع گوشت‌ها و خورش‌ها استفاده می‌شود و پاپریکا دودی نیز برای طعم‌دهی انواع غذاهای باربیکیو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد عصاره پاپریکا

پاپریکا رنگ قویی دارد بنابراین می‌توان از عصاره آن در صنایع غذایی استفاده‌های زیادی کرد. بنابراین می توان گفت از پاپریکا به عنوان رنگ خوراکی نیز استفاده می شود. عصاره پاپریکا، بسته به نوع فلفل، نام‌های مختلفی می‌تواند داشته باشد که از آن جمله می‌توان به کپسنتین، کپسانتیک و پاپاسان اشاره کرد.

عصاره پاپریکا، مانند رنگ آناتو یک رنگ خوراکی طبیعی قرمز است که می‌تواند به شکل‌های مختلفی در صنایع غذایی مورد استفاده قرار بگیرد و باعث ایجاد رنگ قرمز زیبایی در این خوراکی‌ها شود. از عصاره پاپریکا برای ایجاد رنگ قرمز در خوراکی‌های زیر استفاده می‌شود:

  • انواع آبنبات
  • کوکی
  • نوشیدنی‌های سرد
  • گوشت خرچنگ مصنوعی
  • انواع سس قرمز
  • روغن‌های گیاهی
  • انواع چاشنی
  • شیرینی
  • چای

خواص پودر پاپریکا

پاپریکا، از هر نوع فلفلی که تهیه شود در کنار ایجاد طعم، رنگ و بوی مطبوع در خوراکی‌ها، خواص زیادی نیز به آن‌ها اضافه می‌کند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • تامین ویتامین C: پاپریکا، بخصوص انواعی که از فلفل دلمه‌ای تهیه می‌شوند، یک منبع عالی برای تامین ویتامین C موردنیاز بدن و عاملی برای جلوگیری از سرماخوردگی است.
  • تامین ویتامین A: این ادویه مانند سایر سبزیجات قرمز رنگ، سرشار از بتاکاروتن است. این پروتئین زمانی که وارد بدن می‌شود، به ویتامین A تبدیل خواهد شد که تاثیر زیادی بر سلامت چشم و بینایی دارد.
  • تامین ویتامین K: ویتامین K یکی از ویتامین‌های ضروری برای انعقاد خون و جلوگیری از خون‌ریزی در بدن است. با مصرف پاپریکا می‌توان ویتامین K مورد نیاز بدن را نیز تامین کرد.
  • پیشگیری و درمان سرطان: این ادویه پرخاصیت به دلیل داشتن ترکیباتی نظیر آنتی‌اکسیدان و کپسایسین تاثیر زیادی بر جلوگیری یا درمان انواع سرطان خواهد داشت.
  • بهبود عملکرد گوارش: فیبر موجود در پاپریکا عملکرد روده‌ها و سایر بخش‌های دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و از مشکلات گوارشی مثل یبوست جلوگیری می‌کند.
  • بهبود بیماری‌های خودایمنی: کپسایسین و آنتی‌اکسیدان موجود در پاپریکا می‌تواند باعث ایجاد برخی واکنش‌های بیولوژیک در بدن شود که در کنترل بیماری‌های خودایمنی موثر هستند.
  • کنترل دیابت: ترکیبات موجود در ادویه پاپریکا سطح انسولین خون را تنظیم و به کنترل بیماری دیابت کمک می‌کند.
  • کمک به سلامت قلب و عروق: ویتامین B6 و B12 موجود در پاپریکا بر عملکرد قلب و عروق تاثیر خوبی می‌گذارد و به سلامت آن‌ها کمک می‌کند.
  • پاک‌سازی کبد: آنتی‌اکسیدان موجود در پاپریکا کمک زیادی به حذف چربی‌ها و سموم کبد می‌کند و به این ترتیب باعث پاک‌سازی این ارگان مهم در بدن می‌شود.

پودر پاپریکا؛ فوران طعم، رنگ و بو

پاپریکا یکی از ادویه‌های محبوب دنیا است که با استفاده از انواع فلفل تهیه می‌شود و می‌تواند طعم شیرین یا تند داشته باشد. انواع مختلف پاپریکا؛ شیرین، تند و دودی، براساس ذائقه افراد می‌توانند در خوراکی‌های مختلف مثل حمص، انواع خورش و سالاد مورد استفاده قرار بگیرند. عصاره پاپریکا نیز با رنگ قرمز تندی که دارد برای ایجاد رنگ جذاب در بسیاری از نوشیدنی‌ها، آبنبات‌ها، چاشنی‌ها و سس‌ها به کار می‌رود. اگر به غذاهایی با رنگ قرمز علاقه دارید پیشنهاد می‌کنیم مقاله مربوط به رنگ آناتو را نیز مطالعه کنید.

پاپریکا علاوه بر ایجاد رنگ، بو و طعم دلپذیر، دارای خواص زیادی نیز است و مصرف آن می‌تواند تاثیرات بسیار خوبی بر سلامت ما بگذارد. آیا از پاپریکا استفاده کرده اید؟ شما درباره آن چه نظری دارید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

آنچه در این مقاله می خوانید:

×